fbpx

Zalig, die zomer! Een lekkere barbecue, een verfrissend zwempartijtje, een festival meepikken met enkele vrienden… Maar wat doe je met die vet-, zonnemelk- en moddervlekken op je kleding? Miele to the rescue!

Bye, bye, hardnekkige zomervlekken!

De beste remedie tegen vlekken? Onmiddellijk uitwassen. Maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Gelukkig hebben heel wat Miele-wasmachines een speciale vlekkenfunctie waarmee de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Zeker als je onderstaande tips in het achterhoofd houdt. Zo heb jij extra tijd voor een aperitiefje op het terras.

Vet

Een spatje vet van een gemarineerd kippenboutje op die mooie blouse? Behandel de vlek met vlekkenspray en was de blouse vervolgens met vloeibaar wasmiddel. Geen spray in huis? Gebruik dan wat aardappelmeel. Dat zuigt het vet op! Selecteer daarna de juiste vlekkenfunctie op je Miele wasmachine.

Zonnebrandcrème

Een wit kledingstuk en zonnemelk? Dat is geen goede combinatie. Indien je beschikt over de nieuwste Miele W1 wasmachine met Capdosing gebruik dan een Booster Cap. Deze cap bevat meteen de juiste dosis vlekkenmiddel die wordt toegediend op het juiste moment in de wascyclus voor een perfect resultaat. Nog geen Miele W1 in huis? Laat dan je katoenen t-shirt een uur in een sopje van water en groene zeep weken. Schrob daarna met een zacht borsteltje op de vlek en stop het kledingstuk vervolgen in de wasmachine.

Gras

Ravottende kinderen? Dan is de kans op groene grasvlekken groot. Behandel de vlek niét met water. Maak een papje van wasmiddel met wat water en laat dit inweken op de vlek. Was het kledingstuk vervolgens op een zo hoog mogelijke temperatuur en gebruik de optie ‘inweken’ op je wasmachine.

Modder

Een plensbui tijdens een festival? Of kinderen die op kamp geweest zijn? Moddervlekken wrijf je met een zachte borstel uit je kleding. Maak de borstel eventueel een beetje nat met water of wasbenzine. Om zeker te zijn dat er geen modder in je machine achterblijft, activeer een voorwas.
Extra kampeertip: Maak je slaapzak waterafstotend. Gebruik het Miele-impregneermiddel.

Zweet

Hard gewerkt? Last van gele zweetvlekken? Azijn is het ideale hulpmiddel. Laat het kledingstuk een uur weken in azijnwater en was het daarna in de wasmachine met de juiste vlekkenfunctie. Geen gele vlekken maar wel nare zweetgeurtjes? Dan is het sportwasmiddel van Miele, ‘de deodorant voor je kledij’, de ideale oplossing.