fbpx

Lentekriebels, check. Lentepoetskriebels: dubbel check. Zet een motiverend muziekje op en maak je huis klaar voor een kraaknet voorjaar. Miele helpt je graag op weg met enkele slimme stofzuigtips voor jouw lenteschoonmaak.

Lente in de lucht, stofzuiger in de aanslag

STOFZUIGEN IN DE VERGEETHOEKJES

Stof is een stiekeme licht- en warmtevreter: het verschuilt zich in de onhandigste hoekjes en knabbelt venijnig aan je energiebudget. Passeer dus tijdens je lenteschoonmaak zeker ook even met je stofzuiger (en de geschikte stofzuighulpstukken!) in deze vergeethoekjes:

De achterkant van je koelkast

Deze stofverzamelplaats kan het rendement van je toestel behoorlijk naar beneden halen. Duik daarom ook eens achter je koelkast tijdens de lentepoets.

Achter je radiatoren

De temperaturen stijgen en je verwarming kan bijna aan zijn lenteslaapje beginnen. De ideale timing om je radiatoren eens grondig stofvrij te maken. Zo haal je volgende winter weer het maximum uit je verwarmingstoestellen.

Op lampen en lampenkappen

Ook lampenkappen en verlichtingspeertjes zijn hotspots voor stof, wat dan weer zorgt voor lichtverlies. Veeg de peertjes schoon met een stofdoek en stofzuig de lampenkappen met een fijn hulpstuk of… gebruik een kledingborstel.

Tussen de rails van je schuifdeuren

De schuifdeuren naar je tuin of terras kunnen weer open met dit lekkere lenteweer. Heerlijk. Stofzuig meteen even de rails van die schuifdeuren, zodat ze goed blijven sluiten en isoleren.

HOU OOK JE STOFZUIGER ZÉLF SCHOON

Vergeet natuurlijk met deze lenteschoonmaak je toestel niet. Het is niet omdat je stofzuiger dient om schoon te maken, dat je hem zelf niet moet proper houden. Je poetst je douche ook, toch? Met deze tips hou je je toestel fit en gezond.

Verwijder haar en draadjes

De rolborstel van je stofzuiger krijgt heel wat haren en draadjes te slikken. Merk je dat het wel een erg harige boel wordt, verwijder de rol dan om verstrikte haren los te knippen. Anders kan dit schade toebrengen aan je toestel.

Vervang af en toe de filter van je stofzuiger

Een vuile filter verhindert het efficiënt opzuigen van allergenen. Vervang dus -om de zes stofzakvervangingen ongeveer- ook een keer de filter. Zo gaat je toestel langer mee.

Ververs regelmatig de stofzuigerzak

Vervang de stofzuigerzak niet pas als hij écht vol zit, maar als hij ¾ gevuld is. Een te volle stofzuigerzak vermindert de zuigkracht en dus ook het resultaat van je schoonmaakinspanningen.

Miele maakt het je gemakkelijk: Stofzakken bekennen kleur

Gedaan met twijfelen over de juiste stofzak voor jouw toestel: de HyClean stofzakken van Miele hebben dezelfde kleur als het bevestigingsstuk in je stofzuiger. Handig!

Koop je Miele stofzakken online

Benieuwd welke stofzuiger het beste bij jouw huis en jouw leven past?

Laat je helpen door de Miele productadviseur

Lees meer over