fbpx

Maak kennis met Caroline. Als trouwe Miele fan - Carolines keuken is volledig uitgerust met Miele keukentoestellen en er staan twee Miele wasmachines in huis - waagde ook zij haar kans om de Blizzard CX1 in avant-première te mogen uittesten. En ze had geluk! Met een huis vol honden kon het ook niet anders dat ze een Blizzard CX1 Cat & Dog opgestuurd kreeg.

De Blizzard CX1 uitgetest: Caroline

Caroline-met-hond
Caroline met Gaiza, een van haar cockerspanëls

Honden vind je bij Caroline binnen, buiten zijn er dieren van een ander kaliber: Caroline woont op een boerderij van vlees- en melkkoeien. “Toevallig in het boerenleven gerold”, glimlacht ze. “Ik had mijn vriend leren kennen en bleek dat hij veehouder was. En omdat het moeilijk is om een hele boerderij vol koeien te verplaatsen, besloot ik bij mijn vriend in te trekken.” De boerderij ligt in het pittoreske Zuienkerke, vlakbij Brugge. “Mijn vriend houdt zich bezig met de koeien, maar ik heb het eerder voor honden”, glimlacht ze. “Ik heb bewust geen kinderen, maar omdat ik hobbyfokker ben van chihuahua’s en Engelse cockerspaniëls, kan je er maar zeker van zijn dat hier flink wat leven in de brouwerij is.”

Zelf heeft ze zeven honden: vier cockerspaniëls, twee chihuahua’s en één jack russell. Tijdens ons bezoek worden we door drie ervan verwelkomd: Panda, een enthousiaste chihuahua, en de twee nieuwsgierige cockerspaniëls Gaiza en Peppa.

Even wennen

“Omdat ik een andere handgreep gewoon ben, greep ik in het begin vaak naast de handgreep”, lacht Caroline. “Dat moest ik nog gewoon worden. Wat me meteen opviel, was dat het toestel echt goed kan stofzuigen. Toen ik de Blizzard voor de eerste keer gebruikte, verbaasde ik me er zelfs over hoeveel haren ik toch nog had meehad, hoewel ik nog maar net ervoor mijn oude stofzuiger had gebruikt.”

Hondenhaar en zand

“Veel honden betekent veel hondenhaar. Zo is het nu eenmaal”, begint Caroline. “Dus stofzuigen doe ik best veel. Bovendien dwarrelt er binnen gemakkelijk zand op de vloer. De kust is op een steenworp van hier, dus neem ik de honden graag mee op strandwandeling. Dat betekent dat ik enkel voor het hondenhaar, maar ook voor het zand de stofzuiger vaak uit de kast moet halen”.

“Wanneer ik thuiskom met de honden van een strandwandeling wil ik meteen het zand stofzuigen, en met de Blizzard merk ik dat ik, misschien raar om het zo te verwoorden, écht heb gestofzuigd. Ik bedoel dat het niet vlug-vlug lijkt gedaan en dat er her en der nog wat zand of haar te bespeuren is of dat ik erna er toch nog eens over moet gaan met de borstel. Er zit veel kracht in het toestel, daar ben ik echt heel tevreden over.

Maak kennis met Caroline. Geboren en getogen in West-Vlaanderen, Miele fan én hondenfanaat. Benieuwd hoe zij over de zakloze stofzuiger van Miele denkt?
Caroline: "de Blizzard zuigt al het hondenhaar en het zand dat in hun vacht meekomt echt goed op."

Geen storend geluid

Op het geluid heeft Caroline niets aan te merken: “ik vind het niet storend. Ook de honden stoort het niet. Vroeger viel het wel eens voor dat ze de kamer uitliepen zodra ik de stofzuiger aanzette, maar nu durven ze gewoon blijven zitten. Je kan bijvoorbeeld ook rustig telefoneren terwijl de stofzuiger aanstaat, naar een andere kamer gaan hoeft niet.

Gewicht

“De Blizzard is wel redelijk zwaar. Ikzelf hoef slechts een kleine trap op met de stofzuiger, maar ik kan me inbeelden dat het in een woning met drie of vier verdiepingen niet evident zou zijn om met de stofzuiger steeds de trappen op te moeten. “

gaiza-en-peppa
De blizzard roept de aandacht op bij Gaiza en Peppa

Geen stofwalm meer

Het reservoir voor grof vuil is door Miele zo ontworpen dat je hem hygiënisch kan leegmaken in de vuilbak. “Bij mijn vorige stofzuiger was het inderdaad zo dat ik bijna een meter achteruit moest gaan toen ik de stofbak leegmaakte, er was steeds een flinke stofwalm. Ik kon dat nu wel buiten leegmaken om een stofwolk binnenshuis te vermijden, maar ik kan aannemen dat je moeilijk buiten kan gaan om de stofbak te ledigen als je in een appartement woont. Het was wel even zoeken om de bak uit de stofzuiger te halen en er terug in te steken, maar ik was er snel mee weg.”

Goedgekeurd?

Is de stofzuiger een aanrader? “Dat wel. Ik ben er echt wel tevreden over.” Met deze woorden nemen we afscheid van Caroline, Panda, Gaiza en Peppa. Volgende week krijg je het verdict te horen van Ilse, die de Blizzard CX1 EcoLine heeft getest. Stay tuned!

spelende-honden
De aandacht voor de Blizzard was snel voorbij...

Meer weten?

Ontdek hier alle features en de beschikbare modellen van de Blizzard CX1!