fbpx

Lentekriebels? Dan is het ook hoog tijd voor een fikse voorjaarsschoonmaak. Houd je stofzuiger alvast in de aanslag want met dit krachtige wapen ga je huisstofmijten te lijf en geef je allergieën geen kans.

Het ultieme wapen voor de lenteschoonmaak? De stofzuiger!

Huisstofmijt, pollen, huidschilfers, … stofdeeltjes bevatten allerlei elementen die allergische reacties kunnen uitlokken. Eén of twee keer per week stofzuigen is een goed begin, maar af en toe moet je het groot geschut uit de kast halen. Verzamel alvast alle stofzuigerhulpstukken en vergeet tijdens je lenteschoonmaak ook deze dingen niet te stofzuigen!

 

Elektrische apparaten

Stof is nefast voor de efficiëntie van je elektrische apparaten. Ga dus regelmatig eens over de gleufjes of roosters van je desktopcomputer, microgolfoven, haardroger en airco. Met een microborstel neem je zelfs een toetsenbord onder handen. Vergeet ook de achterkant van je losstaande koelkast en diepvriezer niet! Ook de filter van je droogkast kun je stofzuigen om alle pluisjes weg te krijgen, net zoals de filter aan de voorkant van je toestel, achter de klep.

 

In én op de kasten

Alles uit de kast! Schuif het meubelstuk eventueel aan de kant en gebruik de meubelzuigmond voor de boven- en binnenkant.

Huisstofmijtvrij slapen

Stofzuig niet enkel onder het bed, maar geef ook de matras een uitgebreide stofzuigerbeurt. Een gestoffeerde boxspring? Ook dat kun je met de matraszuigmond onder handen nemen.

Stof en zo

Ook stoffen voorwerpen zoals sierkussens, lampenkappen en gordijnen krijgen flink wat stof te verteren. Verminder de zuigkracht van de stofzuiger en gebruik de matraszuigmond om ze grondig te reinigen.

Achter de radiator

Schrik niet, de ruimte in én achter je radiatoren is een walhalla voor stof. Met de radiatorborstel is het ook daar in slechts enkele minuten stofvrij.

In de hoogte

Rookdetector in huis? Stof kan een vals alarm geven. Met het juiste hulpstuk is de klus zo geklaard. Eventuele spinnenwebben in de hoeken haal je in een wip weg met een lange kierenzuiger.

Vergeet de stofzuiger zelf niet!

Klaar met de grote lenteschoonmaak? Dan rest je enkel nog om ook de stofzuiger een fikse schoonmaakbeurt te geven.

Ledig de stofzuigerbak of vervang de stofzuigerzak, pluk haartjes uit de borstels, check de slangen op eventuele blokkades en maak tenslotte ook de mondstukken en wieltjes schoon.

Heb je een stofzuiger zonder zak (ofwel een Blizzard) maak kan even je filter schoon met water en was de stofzuigerbak af.

Op zoek naar een stofzuiger zonder zak die allergieën geen kans geeft? Ontdek hier de Blizzard!

Toch liever met zak? De Miele Complete C3 heeft een hoge zuigkracht en een HEPA AirClean filter die zelfs de allerkleinste stofdeeltjes perfect vasthoudt. .

Alle opzetstukken voor je Miele stofzuiger vind je trouwens op de Miele webshop. Snel bestellen en klaar voor de lenteschoonmaak!

Lees meer over