fbpx

Duurzame huishoudtoestellen. Kies jij er al voor?

Wat nu een hot topic is in de wereld van de huishoudtoestellen, zit vanaf dag één verankerd in het DNA van Miele. Energie, duurzaamheid en een respectvolle omgang met het milieu behoren immers van bij het begin tot dé kernwaarden van Miele.

Kies duurzamere huishoudtoestellen 

Je steentje bijdragen aan een beter milieu is vandaag belangrijker dan ooit. Je hoeft hiervoor je levensstijl niet helemaal om te gooien. Een aantal kleine aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken. Ook kiezen voor de juiste huishoudtoestellen, is een stap in de goede richting.

Bij Miele begint de duurzaamheid al tijdens de productie. De Miele-producten worden gefabriceerd met een groot gehalte aan herbruikbare materialen. De productiemethoden zijn milieuvriendelijk en beschermen de kostbare hulpbronnen. Door de lange levensduur van de toestellen worden ook de waardevolle grondstoffen beschermd. De toestellen zelf zijn staaltjes van ecologisch vernuft die tal van oplossingen bieden om het leven gemakkelijker te maken maar ook om de planeet te beschermen.

Kies zuinerige huishoudtoestellen

Zuiniger dan een Miele toestel vind je niet. De toestellen hebben de hoogste Miele kwaliteit voor een lange levensduur én beschikken over tal van troeven die het comfort verhogen en de ecologische voetafdruk verkleinen. Hieronder een kleine greep uit de ‘groene’ top troeven van de Miele wasmachines en koelkasten.

Wasmachines

 • TwinDos: Deze automatische dosering gebeurt zo nauwkeurig dat je in vergelijking met een handmatige dosering 30% wasmiddel kan besparen.
 • PowerWash: Dit programma wast 40% zuiniger dan vereist voor de hoogste energie-efficiëntieklasse. Met het QuickPowerWash programma zelfs in minder dan 1 uur.
 • SingleWash: Dé efficiënte én ecologische oplossing voor het wassen van losse kledingstukken want de looptijd, het water- en het stroomverbruik wordt aangepast op de belading van maximaal 1 kg. Eén kledingstuk wassen was nooit zo snel en zuinig.

Koelkasten

 •  PerfectFresh: In een Miele koelkast worden levensmiddelen professioneel bewaard zodat ze 5X langer houdbaar zijn. Dit dankzij de ideale temperatuur en de geoptimaliseerde luchtvochtigheid.
 • DuplexCool: Twee afzonderlijke koelcircuits voor het koel- en diepvriesgedeelte zorgen voor een optimale koeling. Er is geen luchtuitwisseling tussen beide onderdelen. Verse ingrediënten in het koelgedeelte drogen zo niet uit en geurtjes worden niet overgedragen op ingrediënten in het diepvriesgedeelte.

Kies bewustere huishoudtoestellen 

De Miele stoom- en combi stoomovens maken het heel wat gemakkelijker om bewuster te koken, minder eten te verspillen of meerdere maaltijden tegelijkertijd te bereiden. Ook de Miele vaatwassers zijn uitgerust met tal van functies voor een bewust en zuinig gebruik.

Combi stoomovens

 • Mix&Match: Verschillende voedingsmiddelen tegelijk bereiden of verwarmen? Geen probleem met het Mix&Match programma. Een bordmaaltijd met overschotjes bereiden wordt kinderspel
 • Sous-vide: De combi stoomovens bieden de mogelijkheid om voedingsmiddelen sous-vide te bereiden. Vlees, vis, groenten en fruit behouden op die manier hun volle smaak en kunnen ook veel langer bewaard worden

Kookplaat met geïntegreerde dampkap

Wie van koken én design houdt, wordt in de watten gelegd met de nieuwste twee-in-één kookplaat van Miele. Het nieuwste model, de KMDA 7476, combineert een geïntegreerde dampafvoer met 2 extra grote PowerFlex XL-kookzones. Geen dampkap boven je kookzones die in de weg zit dus, met extra veel ruimte om jouw kookkunsten te laten spreken.

 • ECO-motor: De ECO-motor werkt op gelijkstroom en bespaart in vergelijking met conventionele motoren tot 70% energie. Dankzij de technologie loopt de motor bijzonder rustig en is hij net zo krachtig als alle bij Miele gebruikte motoren.

Vaatwassers

 • AutoDos met Powerdisk: Dankzij de automatische dosering met geïntegreerde PowerDisk2 wordt het poeder, afhankelijk van het programma, perfect gedoseerd.
 • EcoPower-technologie: Met dit innovatief waterbesparend distributiesysteem wordt het waterverbruik tot 8,9 liter gereduceerd. Je hebt dan ook minder energie nodig voor het opwarmen zodat je maximaal profiteert van een zuinige vaatwasser.
 • EcoFeedback: Lees op de display hoeveel water en stroom een programma verbruikt en kies dan voor de ecologisch optimale variant.

Kies voor een toestel van Miele en maak het jezelf gemakkelijker en de wereld een stukje groener!