fbpx

Foodblogster Amylia mag op haar blog Cookameal dan wel kokerellen als een pro, haar kleine donkere keuken was van een ander niveau. Tijd dus voor een beter, nieuwer exemplaar uitgerust met haar favoriete toestellen.

‘Dit is mijn droomkeuken’

Even voorstellen

Naam: Amylia Deschepper
Beroep: Project manager bij BNP Paribas Fortis

Over foodblogster Amylia: Amylia verandert na haar werkuren in een keukenprinses mét blog. Al haar gekokkerel wordt consequent op cookameal.be gepost, ondertussen goed voor 25.000 volgers.

Soms schuilt er een keukenprinses in je die wacht op haar kans. Bij Amylia kwam die er toen ze, op haar achttiende, ging samenwonen met haar vriend, ondertussen haar man. Vermits ze het eerste stel waren om zich te settelen, werd hun stek al snel de verzamelplek en uitvalsbasis voor de vele vrienden. En die hadden geregeld honger. Dus sloeg foodblogster Amylia enthousiast aan het koken. ‘En ik bleek dat graag te doen, heel graag zelfs. Bovendien houd ik er van om mensen in de watten te leggen.’ De avonden eindigden steevast met Amylia die zat recepten over te schrijven voor die enthousiaste vrienden. Dus besloot manlief om een website te bouwen waar ze al dat lekkers kon verzamelen én zo meteen ook van het gekriebel af was. De rest is geschiedenis. Vandaag telt Cookameal zo’n 25.000 volgers. ‘Dat was nooit het grote plan, het is allemaal een beetje uit de hand gelopen. Wat ik fotografeer en post eten we meestal meteen daarna op. Dat was in het begin zo en dat blijft zo.’ Wat wel mee evolueerde is haar keuken. Die was klein en donker en dus drong een renovatie zich op. De eerste keukenwinkelafspraak ging goed tot de verkoper haar de plannen overhandigde met de gevleugelde woorden ‘proficiat mevrouw, u gaat van een hele kleine naar een kleine keuken’. ‘Dat was zo’n teleurstelling dat we onze plannen een paar jaar opborgen.’ Maar toen vrienden van het paar lovend hun keukenontwerper aanprezen, belandde het stel uiteindelijk bij Dekeyzer. Een instant connectie en in geen tijd was het plan klaar, werd er een muur uitgebroken, een nieuwe vloer gelegd en verrees er een helder witte nieuwe keuken die elke beschikbare cm² deskundig benut. ‘Wit zodat je die kunt stylen zoals je wilt’, weet de ervaren blogster.

Om precies de juiste toestellen te kiezen, volgde Amylia een workshop bij Miele. Een succes. ‘Het gaat er heel vrijblijvend aan toe, maar ondertussen krijg je wel een grondige uitleg over de vele verschillende technieken waardoor je echt weet wat je wel en niet nodig hebt.’ Dat er een stoomoven moest komen, stond vast. ‘Ik droom er al jaren van en al mijn verwachtingen zijn meteen ingelost. Een wortelpuree kost me welgeteld drie minuten en de smaak is zoveel puurder en intenser.’ Daarnaast kwam er ook een grotere koelkast met PerfectFresh-vak om groenten, fruit, vis en vlees langer lekker fris te houden, een pyrolyseoven, een kookplaat met inductie, een vaatwasmachine en een warmhoudlade. ‘Toegegeven, die had ik zonder advies niet genomen. Maar ondertussen ben ik helemaal overtuigd. Je kunt je hoofdgerecht warm houden als je gezelschap nog aan de hapjes zit en een steak op een verwarmd bord smaakt zoveel beter dan een op een ijskoud exemplaar.’ Ook de pyrolyseoven is een schot in de roos. ‘Een oven uitkuisen is niet meteen mijn idee van keukenpret, nu ben ik daar eindelijk van af. Even wat as opvegen en that’s it.’ En hoewel Amylia al haar potten en pannen moest inwisselen voor nieuwe exemplaren werd ook over de inductiekookplaat niet getwijfeld. ‘Niets bakt aan dus geen geschrob achteraf en mors je eens wat saus, dan veeg je die gewoon weg. Alleen maar voordelen. Eerlijk, ik heb geregeld wakker gelegen van die nieuwe keuken, vele keren geteld en herteld en ik heb een maand op een gaspitje in de garage gekookt, maar het was het allemaal waard. Dit is de keuken waar ik altijd al van droomde.’

La blogueuse food Amylia
Keuken foodblogster amylia
Keuken foodblogster Amylia
PerfectFresh-vak Miele
la blogueuse food

Ook zin gekregen om jouw keuken onder handen te nemen?
Streef je naar perfectie en wil je je creativiteit volledig laten ontbolsteren?
Neem dan zeker eens een kijkje naar onze blogpost met de nieuwste features van Generatie 7000.

Lees meer over