fbpx

DE BLIZZARD CX1 UITGETEST: SABINE

Hij is er: de eerste stofzuiger zonder zak van Miele! Vorige maand gaven we drie Miele fans de kans om de Blizzard CX1 in avant-première uit te testen en hun mening te geven. Sabine uit De Panne geeft het startschot!

De 51-jarige Sabine is poetsvrouw in een rusthuis, maar als trotse oma van Mauro, Mattis en Vince heeft ze geen gebrek aan jong geweld. Omdat haar huis ook opgevrolijkt wordt door een onstuimige viervoeter, gaven we haar de Blizzard CX1 Cat & Dog mee.

Blizzard Reportage 2
Sabine met de zeven maand oude Jack

Hondenhaar

“Ik ben dol mijn Duitse herder, Jack. Nog heel jong, zeven maand, dus ik heb er nog wat werk mee”, lacht ze. “Wie een hond of kat heeft, kent het probleem: wat een hoop haar dat die dieren achterlaten!” Om ons een beeld te geven, heeft ze een zakje voor ons bewaard. “Dit is de hoeveelheid haar die ik met de Blizzard heb gestofzuigd op drie dagen tijd! Het viel me dus meteen op hoe gemakkelijk ik haren meeneem tijdens het stofzuigen met de Blizzard Cat & Dog. Zeker een aanrader voor huisdierbezitters. Een krachtig toestel!”

Blizzard Reportage 3
Sabine toont een zakje haar dat de Blizzard op drie dagen tijd verzameld heeft

Ergonomisch

“Wat me ook opviel”, gaat Sabine verder, “zijn de lange steel en de handgreep. Bij veel stofzuigers is de steel zeker niet zo lang. De steel van de Blizzard komt zo hoog dat ik hem erg comfortabel kan bedienen. Grote mensen kunnen hun rug sparen met deze stofzuiger: zeer ergonomisch.” Ook de wendbaarheid van de Blizzard CX1 vindt Sabine aangenaam: “de stofzuiger rolt heel gemakkelijk en draait vlot.”

Handige accessoires

En de accessoires? “Die heb ik allemaal al gebruikt: de reliëfborstel voor harde oppervlakken zoals de binnenkant van mijn keukenladen, het opzetstuk voor de zetel, en de kierenzuiger voor hoekjes en spleetjes. Wat ik wel jammer vind, is dat de reliëfborstel vastzit aan de handgreep. Om hoge stukken te stofzuigen zet ik normaal de reliëfborstel op de lange steel, maar omdat de reliëfborstel bij de Blizzard aan de handgreep vastzit, kan ik deze niet op de lange steel plaatsen.”

Blizzard Reportage 5
Met de reliëfborstel pakt Sabine onder anderen haar keukenlades aan.

“De standaard vloerborstel is gemakkelijk te gebruiken onder lage meubels. Er zijn bij mij thuis al vijf stofzuigers de revue gepasseerd en niet elke stofzuiger had een vloerborstel die je onder lage meubels kon gebruiken.”

“De bijgeleverde turboborstel (Miele Cat & Dog stofzuigers zijn hiermee standaard uitgerust, nvdr) gebruik ik voor tapijt. De stofzuiger hoef ik dan niet eens op de hoogste stand te zetten: die is zo sterk dat mijn tapijt eraan vast blijft hangen. Dat brengt me wel bij een minpuntje, als ik mag: bij andere stofzuigers heb je een schuifje bovenaan de steel die je kan openschuiven zodat vastzuigen aan de vloer niet mogelijk is. Hier zit dat schuifje op de turboborstel zelf. Hoewel de steel en de handgreep zeer ergonomisch zijn, is de plaats van het luchtschuifje dat weer niet.”

borstels
"De vloerborstel past perfect onder laaghangende meubels en kasten; de turboborstel is ideaal om vuil uit tapijt te verwijderen"

Twee stofreservoirs

Omdat Miele hygiëne altijd heel belangrijk heeft gevonden, is de eerste zakloze stofzuiger uitgerust met twee stofreservoirs: de stofbak voor het grove vuil en het reservoir voor fijn stof. “Omdat er werd gezegd dat je het reservoir voor fijne stof nauwelijks moet schoonmaken, heb ik het nog niet gedaan. Het reservoir voor grof vuil maak ik uiteraard vaak leeg – denk maar aan het zakje haar! – en zo’n stofbak leegmaken gaat bij de Blizzard niet gepaard met een onaangename stofwolk.”

Verschil met vorige zakloze stofzuigers

“Ik heb voordien al twee zakloze stofzuigers gehad, dus kon ik de Blizzard perfect vergelijken. Wat met de ene stofzuiger enorm verschilt, is het geluid: de vorige was erg lawaaierig, dus het viel me meteen op hoeveel stiller de Blizzard is. Wat me aan de andere zakloze stofzuiger vooral stoorde, was het fijn stof. Omdat het een zwarte stofzuiger was, zag je het minste fijne stof liggen op het toestel zelf. Elke keer nadat ik had gestofzuigd, leek er gewoon een stoflaagje op te liggen.”

Aanrader

Conclusie? “Ik ben zeker blij met de Blizzard CX1. Sterke zuigkracht, neemt enorm veel stof en haren mee, stil en ergonomisch. Aanrader!”