fbpx

Heerlijke tapenades voor onze Rode Duivels

Maak het extra gezellig tijdens de volgende EK wedstrijd met deze heerlijke tapenades, met een knipoog naar onze Belgische vlag.

Zwart: olijventapenade

Ingrediënten

  • 200g zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 40g kappertjes
  • 20g ansjovis
  • ½ tl mosterd
  • Snuifje zout
  • Snuifje peper
  • Scheut olijfolie

Bereiding

Heel simpel; Blend alle ingrediënten tot een smeuïge massa.

Geel: Hummus

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 2 el citroensap  (ong. 30ml)
  • 100g sesampasta
  • ¼ kl kurkuma
  • zout

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en leg ze in een geperforeerde stoomovenschaal.
  2. Stoom ze samen met de knoflook 4 minuten op 100°C in de Miele stoomoven.
  3. Voeg na het stomen de sesampasta, kurkuma en de citroensap toe.
  4. Mix alles fijn tot een glad mengsel.
  5. Kruidt af met wat snuifje zout.
  6. Dek af en laat de hummus afkoelen in de koelkast.
  7. Maak voor het opdienen enkele groeven in de hummus.
  8. Giet een beetje olijfolie in deze groeven.

Rood: Tomaten tapenade

Ingrediënten

2 takken kersttomaten
Italiaanse kruiden
olijfolie

Bereiding

  • Plaats de kersttomaten in een ovenschaal of op de Miele bakplaat
  • Besprenkel met olijfolie
  • Verdeel de Italiaanse kruiden rijkelijk over de tomaten.
  • Plaats in de culinaire lade. Stand 4 voor ong. 2uur.
    • Of in onze Miele oven. Stand Hetelucht Plus, 85°C voor ong. 2uur

Gebruik deze heerlijke gedroogde tomaten voor een brushetta of als dip.

Smakelijk en veel voetbal-plezier!

Lees meer over