fbpx

Zonnige kaastaart

Ingrediënten

  • 200g verkruimelde petit-beurre koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 750g roomkaas
  • 100g suiker
  • 4 eieren
  • Zeste van 2 limoenen
  • 150ml limoensap
  • 1 mango
  • 3 passievruchten

Bereiding

Tijd voor mij: 12 minuten 

Tijd voor mijn oven: Stomen: 60 minuten

  1. Meng de verkruimelde petit-beurre koekjes met de gesmolten boter.
  2. Vet de springvorm in en vul de bodem met het koekjesbotermengsel en druk goed aan.
  3. Zet de vorm in de koelkast gedurende minstens 1 uur, zodat de bodem goed opstijft.
  4. Meng de roomkaas met de suiker, de eieren, de zeste en het limoensap tot je een romig mengsel bekomt.
  5. Giet het mengsel over de bodem en dek de springvorm volledig af met de hittebestendige folie.
  6. Plaats de springvorm in de combi-stoomoven op een bakrooster en kies Stomen, 100°C gedurende 60 minuten.
  7. Na het stomen verwijdert u de folie en zet u de kaastaart nog minstens 2uur weg in de koelkast.
  8. Versier de taart met stukjes mango en passievrucht.

Een gestoomde of een gebakken kaastaart? De meningen over welke versie het beste is, zijn verdeeld. Eén ding is zeker : een gestoomde kaastaart heeft een andere textuur dan een variant en is daarom een mooi alternatief. Aan jou de keuze, jouw toestel kan het allebei en biedt de mogelijkheid om te variëren.

Lees meer over