fbpx

Luchtig aardappelbrood met kardemon

Restje aardappel over? Doe het door je brooddeeg en je zal versteld staan. Dit aardappelbrood is heerlijk luchtig en de kardemon geeft het een licht kruidige toets. Zéker het proberen waard.

Ingrediënten luchtig aardappelbrood met kardemon

  • 400g witte bloem
  • 40g verse gist of 14g droge gist
  • 200ml lauwe melk
  • gemalen kardemon
  • 400g gare, koude, bloemige aardappelen
  • 1 ei (medium)
  • 1 kl. Zout
  • Bloem voor werkvlak
  • Zeezout

Bereiding luchtig aardappelbrood met kardemon

  1. Los de gist op in de lauwe melk.
  2. Giet de bloem met de kardemon in een mengkom en voeg de melk toe.
  3. Stamp de aardappelen fijn. Voeg het ei, zout en het bloemdeeg toe aan de aardappelen en meng. Kneed het deeg tot het elastisch wordt. Plaats in de oven en laat 30 minuten rijzen. Kies, speciale toepassingen, deeg laten rijzen.
  4. Kneed het deeg kort en vorm het tot een lang brood en plaats het deeg in de bakvorm. Bestrooi met zeezout en laat rijzen gedurende 30 minuten. Kies, speciale toepassingen, deeg laten rijzen.
  5. Bestrooi voor het bakken het deeg lichtjes met bloem. Plaats de broodvorm in de oven, level 2 op een rooster en bak het brood gedurende 60 minuten op hetelucht plus 190°C.
  6. Controleer of het brood gaar is en haal uit de oven. Laat het brood in de vorm afkoelen gedurende 10 minuten, ontvorm en laat verder afkoelen op het rooster.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.