fbpx

Pittige Spaanse Scampi schotel

Deze heerlijke pittige Spaanse scampi schotel is heerlijk tijdens de warme dagen! Het is ideaal om dit te serveren bij een barbecue met het hele gezin of met vrienden in de tuin. Ontdek nu ons recept!

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el pikant paprikapoeder
  • 100ml medium dry Sherry
  • 800g tomaat in stukjes uit blik
  • 200ml visbouillon
  • 1kg grote ongepelde scampi’s
  • 50g amandelpoeder
  • 5g bladpeterselie
  • 2 teentjes look
  • Zout en peper

Bereiding pittige Spaanse scampi schotel

Tijd voor mij: 5 minuten

Hetelucht plus: 25 minuten

Nodig: Miele HUB braadslede

  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Fruit de ui, samen met het paprikapoeder, op het kookvlak in een HUB-braadslede. Roer de sherry, de tomaten en de visbouillon bij de saus en laat het sudderen 15 minuten tot een saus.
  • Maal de amandelen met de peterselie en de look in de keukenmachine fijn.
  • Roer het mengsel door de tomatensaus en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg de scampi’s toe aan de saus en schuif dit in de combi-stoomoven op de middelste richel. Kies Hetelucht plus, 190°C gedurende 25 minuten.

Scampi’s zijn een gedroomd ingrediënt om in jouw oven te bereiden.
Je kan ze bakken of stomen en in een handomdraai een fantastisch gerecht op tafel toveren. Stoom bijvoorbeeld gepelde scampi’s samen met verse pesto
en je kan je duimen en vingers aflikken.

Laat het jou smaken!
Wil je naast dit lekkere hoofdgerecht ook nog een dessert klaarmaken?
Neem dan hier een kijkje naar onze recepten!

 

Lees meer over