fbpx

Perfect thaïs kalkoengebraad met de spijzenthermometer

Sla jij aan het bakken en braden wanneer de temperatuur zakt? Probeer dan zeker onze Thaïs kalkoengebraad uit. Met onze spijzenthermometer ben je bovendien 100% zeker dat je stuk vles perfect gaar is, keer op keer.

Ingrediënten

  • 1.2 kg (8-9 cm dikte) kalkoengebraad (kalkoenborst)
  • Zout
  • Peper
  • 2el. olie
  • 1el rode curry
  • 800ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • 6 kaffier limoenblaadjes
  • 1 ½ el rietsuiker
  • 3el. vissaus
  • 300g kerstomaten
  • ½ verse ananas
  • 1 bundel basilicum (met Thaise basilicum zijn)
  • Koriander
  • 2 rode chilipepertjes
  • 30g boter

Bereiding

  1. Schil de ananas, verwijder het hard hart en snij in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Snij de basilicum fijn: blaadjes en steeltjes.
  3. Smelt de boter in een bakpan en bak het kalkoengebraad op het kookvlak tot je een goudbruine korst bekomt.
  4. Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Los de currypasta op in de kokosmelk.
  5. Voeg het limoensap, vissaus, suiker en rietsuiker toe aan de kokosmelk en laat kort opkoken, zodat alles goed gemengd is tot een saus.
  6. Leg het kalkoengebraad in een braadslede/ovenschotel en giet de saus over het gebraad.
  7. Plaats het gebraad in de oven, plaats de kernthermometer en stel de oven in: hetelucht plus, 130°C, kerntemperatuur 72°C.
  8. Bij kerntemperatuur 50°C voeg je de ananasblokjes en kerstomaatjes toe aan de braadslede.
  9. Bij het einde van het gaarproces verwijder je de braadslede uit de oven en meng je de basilicum onder de saus.
  10. Snij de chilipeper fijn. Strooi deze bij het serveren over de bereiding, naar smaak.

Ontdek nu onze nieuwe actiemodellen, mét spijzenthermometer op miele.be.

Lees meer over