Lekker makkelijke minuutsoep

Heb jij zin om tijdens je pauze te genieten van een smakelijk soepje? Vergeet die poedertjes uit pakjes. Sarah toont je hoe je in een handomdraai verse minuutsoep maakt van erwtjes, ajuin en munt. Lekker, snel, makkelijk en overheerlijk. Comfort food noemen we dat. Smakelijk!

Wat heb je nodig voor 9 porties soep?

  • 3 ajuinen
  • 700 gram erwtjes
  • 6 bouillonblokjes
  • verse munt naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je de minuutsoep klaar

  • Begin met de ajounen fijn te snijden.
  • Verkruimel de bouillonblokjes.
  • Meng de gesnede ajuin en de bouillonblokjes in een vuurvaste schaal.
  • Voeg er de erwtjes en de munt aan toe.
  • Laat alles 8 minuten garen in de Miele steamer op 120 graden of 20 minuten in de stoomoven op 100 graden.
  • Mix het mengsel tot een groentepuree.
  • Verdeel de groentepuree in kleine porties en vries in.

De soep opwarmen

Sarahs minuutsoep opwarmen is easy-peasy.

  • Haal een portie uit de diepvriezer.
  • Doe de portie in een kom of tas.
  • Giet er kokend water bij, en roeren maar.

Geniet van je pauze!

Laat het jou smaken!

Wil jij naast dit lekkere tussendoortje ook nog een hoofdgerecht of dessertje klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken