fbpx

Lekker makkelijke minuutsoep

Tijdens je pauze genieten van een smakelijk soepje? Vergeet die poedertjes uit pakjes. Sarah toont je hoe je in een handomdraai verse minuutsoep maakt van erwtjes, ajuin en munt. Lekker, makkelijk en overheerlijk. Comfort food noemen we dat. Smakelijk!

Wat heb je nodig voor 9 porties?

  • 3 ajuinen
  • 700 gram erwtjes
  • 6 bouillonblokjes
  • verse munt naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je de minuutsoep klaar

  • Snij de ajuinen fijn.
  • Verkruimel de bouillonblokjes.
  • Meng de ajuin en de bouillonblokjes in een vuurvaste schaal.
  • Voeg de erwtjes en de munt toe.
  • Laat alles 8 minuten garen in de Miele steamer op 120 graden of 20 minuten in de stoomoven op 100 graden.
  • Mix het mengsel tot een groentepuree.
  • Verdeel de groentepuree in kleine porties en vries in.

De minuutsoep opwarmen

Sarahs minuutsoep opwarmen is easy-peasy.

  • Haal een portie uit de diepvriezer.
  • Doe de portie in een kom of tas.
  • Giet er kokend water bij, en roeren maar.

Geniet van je pauze!

Lees meer over