fbpx

Wil je energie besparen, dan kies je voor een vriezer met A++ of A+++-label. Dat spreekt voor zich. Maar ook je diepvriezer op de juiste manier vullen, heeft effect op je energiefactuur. Voeding in optimale staat langdurig bewaren en tegelijk energie besparen? Dat is goed voor het milieu én je portefeuille.

Je vriezer, je vriend

 

Hoe begin je eraan? Volgende tips komen zeker en vast van pas.

 

Beter een volle vriezer

Hoe minder producten er in je diepvriezer zitten, hoe meer lege ruimte je diepvriezer moet afkoelen. Dat kost geld én energie. Daarom vul je beter je vriezer steeds volledig op. Is er toch ongebruikte ruimte? Vul die dan op met stukken piepschuim.

Goed georganiseerd

Om elk plekje in je diepvriezer te benutten – ook als je grote hoeveelheden wil bewaren – zijn vierkante of rechthoekige voorraaddozen een must. Dat stapelt efficiënter dan ronde bewaardozen. Ook handig: een vacuümlade. Dat is een toestel waarmee je voeding zelf vacuüm kunt verpakken. Dat betekent niet enkel minder plaatsverlies maar ook minder kans op bacteriën. Nog zo’n handigheid? Het flexibele ruimteconcept VarioRoom in Miele diepvriezers. Hiermee beschik je over eenvoudig uitneembare lades en glazen draagplateaus om net zoveel plaats te creëren als je nodig hebt.

Voorkom ijsvorming

Wil je geen ijsvorming? Miele-diepvriezers zijn voorzien van een NoFrost-functie. Met behulp van verdampers laat een Miele-vriezer koele, droge lucht gelijkmatig circuleren. Je moet je vriezer dus niet meer regelmatig ontdooien om ijslagen weg te werken.

De juiste plek

Het klinkt vanzelfsprekend, maar in realiteit gebeurt het nog te dikwijls: je diepvrieskast hoort niet vlak naast een warmtebron zoals een oven of een vaatwasmachine te staan. Dan moet je vriezer namelijk meer energie verbruiken om op temperatuur te blijven. Logisch!

Ook is het van belang om voldoende ruimte te voorzien tussen de muur en de vriezer zodat het ventilatiesysteem aan de achterkant perfect zijn werk kan doen. Daar moet je vooral op letten bij inbouwdiepvrieskasten.

Vriezerproof!

Wist je dat je eigenlijk veel meer kunt invriezen dan je denkt? Onze 7 favorieten:

  • Maak ijsblokjes van dat restje witte wijn. Ideaal voor in vissaus.
  • Rode bessen, aardbeien en frambozen zijn mooi én lekker om een cocktail af te werken.
  • Opgeklopte slagroom over? Spuit toefjes op een stukje bakpapier, zet enkele uren in de vriezer en doe ze daarna in een afgesloten doos.
  • Ook noten en zaden mogen in de vriezer. Rooster ze achteraf in een pan of ontdooi in een voorverwarmde oven.
  • Spikkeltjes op de bananen? Verwijder de schil, snijd in stukjes en vries in. Lekker in smoothies!
  • Stop verse tuinkruiden in een ijsblokjesvorm en overgiet met olijfolie. Héérlijke smaakmakers.
  • Van gember heb je altijd maar een klein stukje nodig. Verdeel de wortel in kleine stukjes en vries in. Je kunt het zelfs bevroren raspen.

 

Deze tips helpen je alvast op weg. Wil je meer weten over Miele-vriezers? Neem een kijkje op miele.be en ontdek alle details.