fbpx

Herfstrecept: pavlova met nutella

Pavlova is een heerlijk meringedessert gemaakt van eiwitten en suiker. Het dessert zou gecreëerd zijn in Nieuw-Zeeland in 1926, toen Russische ballerina Anna Pavlova er op bezoek was. Vandaag heb je pavlova’s in verschillende vormen en kleuren. Blogger Baked Louie stelt je graag zijn eigen versie voor: pavlova met rood fruit en Nutella. Heel eenvoudig te maken en gewoon mooi om te zien!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • Snuifje zout
  • 200 g + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 5 g gezeefde maïzena
  • 10 g witte wijnazijn
  • 150 g Nutella
  • 2 dl volle room
  • 150 g bosvruchten

Werkwijze

Scheid de eieren en doe het eiwit in een kom. Voeg er een snuifje zout toe.
Klop de eiwitten op op de hoogste stand. Zodra je zachte pieken hebt, voeg je er 200 g kristalsuiker bij. Mix ondertussen verder op hoge snelheid.
Test het schuim af en toe met je vingers. De meringue is klaar zodra je geen kristallen meer ziet als je het schuim tussen je vingers houdt. Stop dan met kloppen.
Voeg maïzena en witte wijnazijn toe en meng deze voorzichtig onder de meringue.
Smelt de Nutella 30 seconden in de microgolfoven op 800 W en voeg deze toe aan het pavlovabeslag. Meng de Nutella er rustig door. Niet te hevig of te lang, zodat je strepen krijgt in het beslag.
Verwarm de oven voor op 130°C.
Schep hoopjes uit op een bakplaat met bakpapier en maak een klein deukje op de bovenkant. Dit dient om nadien de slagroom op de doen.
Zet de pavlova’s in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 35 à 40 minuten bakken.
Ondertussen klop je de slagroom op met een eetlepel kristalsuiker.
Haal de pavlova’s uit de oven en doe een lepel slagroom over de de bovenkant.
Werk af met wat rood fruit.
Smakelijk!

Lees meer over