fbpx

Wales heeft wel meer te bieden dan enkel Gareth Bale. Miele stelt voor: Glamorgan sausages. Perfecte fingerfood voor tijdens de match Wales-België. Veggie en verrassend lekker!

Glamorgan sausages

Normaal worden deze hapjes met Caerphilly gemaakt, een harde, brokkelige kaas uit Wales. Wij stellen een variant voor met oude cheddar, maar je mag ook kiezen voor een andere oude kaas. Prei, de nationale groenten van Wales, is een van de hoofdingrediënten.

Ingrediënten voor 16 glamorgan sausages

  • 3 preiwitten
  • 1 knoflookteentje
  • 140 g paneermeel
  • 140 g fijn gemalen oude cheddarkaas ( je kan deze ook vervangen door een andere oude kaas)
  • 1 el fijngesneden tuinkruiden
  • 1 el mosterd
  • 2 losgeklopte eieren
  • Chutney of uienconfituur als dipsausje

Bereidingswijze

  • Snij de prei in fijne reepjes en stoom deze 4 minuten op 100 graden in de Miele stoomoven
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
  • Meng in een grote kom de gestoomde prei, de kaas, het paneermeel en de kruiden.
  • Voeg ook de eieren en mosterd toe en meng goed.
  • Maak mooie worstjes of balletjes van het deeg.
  • Leg ze op een bakplaat, draai regelmatig om en bak ze 30 minuten goudbruin in de oven.
  • Serveer met een duivelse chutney.

Laat het jullie smaken!
Wil je nog andere recepten klaarmaken? Neem dan een kijkje naar alle recepten op onze blog!

Lees meer over