fbpx

Crumble van mandarijn en speculoos

Deze lekkere crumble is een perfect ontbijt of dessert dat je makkelijk bereidt met je Miele combi-stoomoven.

Kooktijd: 18 min. – totaal: 30 min.

Wat heb je nodig?

(voor 8 personen)

  • 12 mandarijnen | partjes
  • 4 appels
  • 200 g speculoos
  • 200 g koude boter | blokjes
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g bloem
  • 135 g amandelpoeder
  • Snuif kaneel (optioneel)
  • 1 mespunt grof zeezout
  • 100 ml room | 40%
  • Mandarijn | zeste
  • Speculoos

Zo maak je een lekkere crumble van mandarijn en speculoos

Stap 1: Crumbledeeg

  1. Meng de koude boter met de poedersuiker, de bloem, de amandelpoeder, het kaneel (optioneel) en het zout.
  2. Kneed voorzichtig alles tot kleine kruimels.

Stap 2: Vulling

  1. Snij de partjes uit de mandarijnen.
  2. Snij de appels in blokjes en meng met de partjes mandarijn.
  3. Verkruimel de speculoos en meng goed onder het fruit.
  4. Verdeel het fruitmengeling over 4 porseleinen ovenschalen of doe in een niet-geperforeerde stoomovenpan.

Stap 3: Afwerking

  1. Verdeel de crumble gelijkmatig over het fruit.
  2. Plaats de stoomovenpan of ovenschalen in het midden van de oven.
    Stel in met de functie EIGEN PROGRAMMA’S.
    COMBINATIE-GAREN: GRILL , stand 3 | 60% | 7 min
    COMBINATIEGAREN: HETELUCHT PLUS | 180°C | 60% | 11min.
  3. Klop ondertussen de room op met zeste van mandarijn.
  4. Werk de crumble af met een lepel room en verkruimeld speculoos

Smakelijk!

Lees meer over