fbpx

Dat je de stoomoven kunt gebruiken voor lekker gezond te eten, dat wist je al. Maar je kan er ook guilty pleasures, zoals dit klassieke dessert mee klaarmaken! Lees snel het recept!

Crème brûlée uit de stoomoven

  • Voor 6 personen
  • 600 ml room
  • 2 vanillestokjes
  • 6 eierdooiers
  • 90 g suiker

Bereiding

  1. Breng de room aan de kook samen met het vanillemerg en de leeggemaakte vanillestokjes.
  2. Meng de eierdooiers voorzichtig met de suiker, en roer tot de suiker opgelost is.
  3. Giet de room bij het eimengsel en roer alles goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over de platte porseleinen schaaltjes en dek ze af met hittebestendige plasticfolie.
  5. Zet de potjes op een stoomovenpan of op het draagrooster van de stoomoven. Stoom 15 minuten op 98°C (of 20 minuten op 95°C).
  6. Alvorens te serveren de potjes bestrooien met witte suiker en branden met een bunsenbrander.

Tips:

  • De gaartijd kan langer worden, zelfs tot 40 minuten langer, als je een te grote hoeveelheid crème brûlée in één schaal wilt klaarmaken.
  • Desgewenst kun je de helft van de room vervangen door volle melk.

Meer lekkere recepten voor de Miele keukentoestellen? Neem een kijkje op de Miele webshop voor onze kookboeken!

Lees meer over