fbpx

Het valt niet meer te ontkennen: de herfst hangt in de lucht. In de modewereld is dit allesbehalve slecht nieuws, want dat betekent dat we onze garderobe weer mogen aanpassen aan het seizoen. Dit najaar zijn er een heleboel nieuwe trends die ik absoluut in mijn kast wil hebben … time to shop! En voor de #dagvandebelgischemode zet ik graag Belgische labels in de kijker!

Trends om naar uit te kijken dit najaar

tendances © Lukaorluca

Overal beestjes

Dit najaar zien we opnieuw overal dierenprints. De klassiekers zoals de tijger- en luipaardprint blijven hot, maar worden vergezeld door iets meer ongewone varianten. Ja, zelfs kattenprints houden ons dit najaar warm. Ik heb zelfs al een tas met oortjes en snorharen in mijn bezit!

trends Annemie Verbeke

Laklederen jassen

Deze zomer hadden we nooit gedacht dat we ze zouden verdragen, maar niets is minder waar, dit najaar hullen we ons allemaal in een laklederen jas. Het lakleder geeft de klassieke trenchcoat een sexy dimensie. Deze trend spotten we tijdens Fashion Week op al de runway bij merken als Louis Vuitton en Valentino.

morobe Morobé

Velvet

Velvet of fluweel, is ondertussen al even terug van weggeweest, en blijft ook dit najaar een absolute must om je kleerkast mee aan te vullen. Deze zachte stof, die ontstaan is in het Verre Oosten, heeft intussen al de hele wereld veroverd. Zelf ben ik een grote velvetfan. Zo heeft Morobé dit seizoen een schoenencollectie gelanceerd met fluwelen booties waar ik echt verliefd op ben.

trends Charlotte Pringels

Off-the-shoulder

Onze schouders stonden deze zomer al in de kijker dankzij de off-the-shouldertrend. Bedek je schouders ook dit najaar nog niet helemaal. One-shoulder tops en andere cut-out bovenstukken zetten je schouders op verschillende manieren in de spotlight. De eighties zijn terug!

tendances Essentiel

Ruiten en fijne bloemenprints

Fans van Burberry: zet jullie schrap. Bloemenmotieven worden dit najaar aangevuld met ruitjes. De bloemenprints worden ook iets fijner en zorgen zo voor een vintage touch. Recycleren van je oma’s gordijnen? Dit najaar wordt het eerder regel dan uitzondering.

DAG VAN DE BELGISCHE MODE BY BELMODO & MIELE

Bij Belmodo steken we niet onder stoelen of banken dat we fan zijn van Belgische designers. Modeontwerpers als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Tim Van Steenbergen, A.F. Vandevorst, en nog veel meer, zorgen ervoor dat we fier zijn om deel uit te maken van de modescène in ons Belgenlandje. Wij ondersteunen deze talenten dan ook graag door ze zo nu en dan eens extra in de verf te zetten.

Daarom hebben Belmodo en Miele vrijdag 21 oktober 2016 uitgeroepen tot Dag van de Belgische mode. Op deze dag gaan alle liefhebbers van Belgische mode in een outfit van eigen bodem naar het werk of naar school, om Belgische designers te ondersteunen en hun liefde voor mode uit eigen land in de verf te zetten.

De slogan van premium wasmachinemerk Miele: ‘Miele, alles waar je om geeft’, verwoordt perfect waar dit initiatief om draait, want om Belgische mode geef je. Net als de Belgische mode staat Miele bovendien garant voor kwaliteit.

Ben jij ook fan van onze Belgische mode? Haal dan op vrijdag 21 oktober 2016 je mooiste designs van eigen bodem uit de kast en trek ze aan om samen met ons de dag van de Belgische mode te vieren. Toon dat je fier bent op al het modetalent van hier en deel je outfit via al je social media-kanalen met #dagvandebelgischemode of #lajourneedelamodebelge.

Vond u dit artikel over de trends van het najaar interessant? Dan kunnen deze artikels u ook interesseren!

Lees meer over