fbpx

Rood is de kleur van de liefde en van passie, maar rood is ook dé kleur van 2016. Wil je je garderobe spring- en summerproof te maken? Dan mag deze tint absoluut niet ontbreken in je kast.

Rood is de kleur van het moment

Rood is de kleur van de liefde en van passie, maar rood is ook dé kleur van 2016. Ben jij nog op zoek naar trendy fashion items om je garderobe spring- en summerproof te maken? Waag je dan eens aan deze warme kleur, want deze tint mag komende seizoen absoluut niet ontbreken in jouw garderobe.

De laatste tijd zie ik meer en meer vuurrode outfits verschijnen in winkels en via webshops. Ook op de catwalks tijdens de Fashion Weeks passeerde regelmatig een rode outfit de lenzen van alle fotografen. Bovendien kiezen fashionista’s ook naast de runway massaal voor flaming rood. Zij combineren hun favoriete rode stukken op verschillende manieren. En nu is het aan jou!

Rood staat iedereen

Ga jij er zomaar vanuit dat rood je niet goed staat? Think again, want rood is een kleur die werkelijk iedereen flatteert. Blonde types stralen met knalkleuren, mensen met bruine lokken gaan misschien beter voor warme tinten als bordeaux of terracotta en rood haar matchen met een rode outfit is altijd goed. Jong of oud, iedereen past perfect met deze kleur.

Combineren met rood

Wie echt wil knallen kiest voor een rode look van kop tot teen. Durf zeker ook experimenteren en combineer verschillende tinten. Of mix dezelfde kleur aan de hand van verschillende stoffen. Zo creëer je diepgang in een ton-sur-ton silhouet.

Is een volledige look in dezelfde kleur niet meteen jouw ding? Dan kan je één rood fashion item combineren met een ander kleur. Hou de rest van je look sober en laat het rode stuk knallen. Je kan het makkelijk mixen met matching tinten als grijs, wit of zelfs zachtroze.

Maak je look helemaal af

Een prima alternatief voor wie zich voor het eerst aan deze opvallende kleur wil wagen, zijn accessoires en schoenen. Met een rode handtas of clutch kan je eindeloos variëren met verschillende kleuren. Of pimp je lievelingsoutfit met een paar rode pumps. Een rood accent geeft elke outfit in geen tijd wat schwung. Gewoon doen!

HOU JE KLEUREN LANGER MOOI MET DEZE MIELE WASTIPS

Niets leuker dan een felle garderobe met een regenboog aan kleuren die je elke dag laten stralen. Om ervoor te zorgen dat je kledingstukken mooi blijven en niet vervagen, geeft Miele je enkele handige wastips!

Rode was

Om te vermijden dat het rood zijn intensiteit verliest, fixeer je de kleur het best eerst met het programma ‘Nieuw Textiel’ dat op bepaalde Miele-wasmachines terug te vinden is. Fixeren kan ook op de traditionele manier, in een emmer water met een scheutje azijn. Was vervolgens je rode kleding binnenstebuiten samen met je donker wasgoed om het uitlopen van kleuren te voorkomen.

Heb je per ongeluk toch een fel kledingstuk samen met lichtere kleding gewassen? Zorg ervoor dat je in tijden van nood altijd een zakje ontkleurder in je kast hebt liggen. Was het kledingstuk in kwestie onmiddellijk opnieuw met de ontkleurder en maak alsnog het ongelukje ongedaan. Let wel op, het kledingstuk mag nog niet droog zijn, anders werkt het trucje niet.

Witte was

Witte kleding was je het best met los poeder. Enkel waspoeder bevat optische bleekmiddelen en zorgt ervoor dat je witte kleding spierwit blijft. Doseren is een must want te veel poeder kan net het omgekeerde effect hebben en een grauwgrijze kleur achterlaten.

Donkere was en jeans

Kies bij donkere was en jeans altijd voor vloeibaar wasmiddel. Een speciaal product voor zwarte was is niet nodig, een kwalitatief kleurwasmiddel bevat immers al cellulase, een enzym dat kleuren – en dus ook zwart – mooi houdt. Last van bleke strepen op je donkere broeken? Activeer de knop ‘Extra Water’ op je wasmachine en je mag gerust zijn dat alle wasmiddelresten goed worden uitgespoeld.

Lichte kleuren

Ook het wassen van kleding in lichte kleuren kan wel eens problemen opleveren. Sorteer je kleding altijd volgens de lichtste kleur. Zo was je een truitje met wit-blauwe marinestrepen best mee met je witte was. Ook kledingstukken in pasteltinten kunnen perfect met het witte wasgoed mee de wastrommel in!

Lees meer over