fbpx

Ik bescherm jou, jij beschermt mij!

Het mondmasker, de komende periode is er geen ontsnappen aan. Dan kan je maar beter kiezen voor een masker in vrolijke kleuren met mooie motieven, gemaakt uit een stevig stofje dat je gemakkelijk zelf kan wassen.

Zo draag je je mondmasker

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je mondmasker correct te gebruiken, zodat het effectief werkt.

  • Was je handen grondig voordat je het masker opzet en raak hierbij enkel de elastieken aan.
  • Het mondmasker moet goed aansluiten en je neus en mond bedekken.
  • Raak je maskers tijdens het dragen zo min mogelijk aan.
  • Een mondmasker in de diepvries of koelkast steken heeft géén zin, want de koude doodt het virus niet. Het moet na elk gebruik in de wasmachine gewassen worden.

Zo was en bewaar je je mondmasker

Elke 8 uur (of 4 uur bij intensief gebruik) moet  je mondmaskers vervangen worden. Om het daarna opnieuw te kunnen gebruiken, was je het in de wasmachine op minstens 60° gedurende 30 minuten. De Miele wasmachines hebben tal van programma’s die jouw mondmaskers op de juiste manier wassen. Bijzonder geschikt bijvoorbeeld is Katoen Hygiëne (60°-90°) omdat dit programma langer de gekozen temperatuur aanhoudt.

Wist je dat?

  • Omdat je gezichtshuid gevoeliger is en het inademen van geurstoffen niet echt aangewezen, gebruik je beter geen wasverzachter.
  • Maak gebruik van de functie Allergo Wash als je wasmachine die optie heeft. Door de extra spoelingen worden de restanten detergent nog intensiever weggespoeld zodat de kans op irritatie minimaal is. Geen nood als je toestel die functie niet heeft! Met een extra spoelbeurt speel je ook op safe.
  • Laat je mondmasker na het wassen niet rondslingeren maar bewaar het op een vaste en propere plaats bij voorkeur in een afgesloten, stoffen zak die je samen met het masker kan wassen.

Ontdek nu onze Summer Edition Ultraphase lijn, met een heerlijk zomers geurtje, te koop in de Miele webshop !