fbpx

6 was- en droogtips voor de perfecte lenteschoonmaak

Als je alle textiel in huis een opfrisbeurt wil geven, ben je wel even bezig! Maar niet dankzij deze 6 nuttige tips om het wassen en drogen tijdens je lenteschoonmaak te vergemakkelijken.

  1. Je lentekledij opfrissen met de Singlewash

Die enkele kledingstukken die je wil opfrissen in aanloop naar de zomer vullen geen volledig wasmachine. Precies daarom is het SingleWash-programma van de Miele W1 wasmachines uitgevonden. Met deze functie was je enkele losse kledingstukken snel en zuinig. De looptijd van het programma, het water- en stroomverbruik worden aangepast aan de belading van max 1kg. Zo bespaar je energie en tijd, en trek je jouw favoriete kledij meteen weer aan.

Ontde hier onze Miele wasmachines!

  1. Opfrissen en strijken met de Miele droogkasten

Ja hoor, je hoort het goed, opfrissen en strijken met de Miele droogkasten. In de droogkasten met SteamFinish wordt bij de start van het drogen stoom in de trommel toegevoegd, wat het wasgoed zichtbaar gladder maakt. De nieuwe functie PowerFresh frist dan weer jouw wasgoed met damp op, zonder het eerst te wassen. U Je bereikt het optimale effect, zeker als u je ook gebruik maakt van de DryFresh-geurflacon, die geurtjes neutraliseert.

Vind hier onze droogkasten met stoom.

  1. Aan de slag met je gordijnen

Gordijnen zijn fragiel en vaak moeilijk te wassen zonder ze te beschadigen. Met de SoftCare-wastrommel van Miele lukt dit probleemloos. Dankzij de honinggraadstructuur glijdt het textiel zacht over een dun laagje water. Voor je je gordijnen wast, lees je best de wasvoorschriften want sommige gordijnen mogen niet in de wasmachine. Daarnaast is het belangrijk om je gordijnen op een lage temperatuur (30-40°C) te wassen en aan een laag toerental (600) te zwieren. Zorg er ook voor dat de wastrommel niet voller is dan één derde zodat er geen extra kreuken ontstaan.

  1. Propere vodden en dweilen

Je huisje kraaknet kuisen kan alleen met propere vodden en dweilen. En écht proper zijn die pas als je ze wast aan een hoge temperatuur, boven 60°C. Op die manier dood je alle bacteriën. Wassen op hoge temperatuur doe je best met waspoeder en niet met vloeibaar wasmiddel voor het perfecte resultaat.

Bekijk hier al onze Miele wasproducten. 

  1. Kussen en dekbedden wassen

Kussens en donsdekens was je best als ‘fijne was’ op 60°C, maar met een laag toerental. Het Miele Dons-wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor kussens en dekbedden met dons. Dit wasmiddel behoudt de elasticiteit van de donsveren en het ademend vermogen van je dons, en zorgt ervoor dat de veren niet gaan klitten.

Koop hier de Miele dons-wasproducten. 

  1. Wassen met Twindos automatische dosering

Te veel wasmiddel gebruiken is slecht voor je textiel en je wasmachine. Daarom is wassen met een Miele wasmachine met Twindos de manier om je textiel zuinig en behoedzaam op te frissen. Het wasmiddel wordt automatische gedoseerd zodat jij er in alle drukte van je huishoudklusjes niet meer naar hoeft om te kijken.

Ontdek onze Twindos-wasmachines hier. 

Ga terug naar alle ‘Tips&Tricks’

Terug naar Miele.be