fbpx

De droogkast is in de meeste huishoudens een onmisbare sidekick, maar… af en toe stoot ze ook op wat onbegrip. Ze zou sokken verslinden, kleding doen krimpen en energie vreten. True or false? 5 misverstanden over droogkasten met klem ontkracht!

5 Misverstanden over droogkasten

Niet het drogen (10%), maar het dragen (70%) van kledij is de belangrijkste oorzaak van slijtage.

1. Een droogkast verbruikt veel energie

Vroeger wel, maar de nieuwe generatie droogkasten met warmtepomp is superzuinig!  Deze nieuwe generatie is drie keer zo zuinig als een gewone condensatiedroogkast en laat daarmee de grootste energievreters in huis (koelkast en diepvriezer) ver achter zich.

2. Kledij krimpt in de droogkast

Nee hoor. In Miele-droogkasten met warmtepomp wordt de temperatuur nooit zo hoog dat je kledij gaat krimpen. Volg wel altijd de was- en drooginstructies op de kledingetiketten: niet alles is droogkast-proof!

3. Drogen doet kleren sneller verslijten

Had je gedacht. Niet het drogen (10%), maar het dragen (70%) van kledij is de belangrijkste oorzaak van slijtage.

4. Droogkasten kunnen zomaar in brand schieten

Een droogkast is in principe niet gevaarlijker dan een oven zolang je het toestel maar goed onderhoudt en er geen dingen in stopt die er niet in thuis horen. Onze gouden tips voor veilig drogen:

  • Maak regelmatig de pluizenfilter in de deur én de filter onderaan leeg
  • Wanneer je een doseerballetje gebruikt in de wasmachine, let er dan op bij het overladen van het wasgoed dat dit (warmtegevoelig) bolletje niet mee de droogkast inglipt.

5. Een droogkast moet je niet schoonmaken

Toch wel. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat je toestel optimaal blijft werken en zo weinig mogelijk energie zal verbuiken. Maak dus na elke droogsessie de pluizenfilter leeg.

Ontdek de droogkasten van Miele