fbpx

Zo gaat stofzuigen 10x gemakkelijker!

Stofzuigen is het klusje waar je vaak tegenop kijkt, maar als je het tactisch aanpakt, wordt het kinderspel. Zorg ervoor dat je stofzuigbeurt geen hindernissenparcours wordt. Legoblokjes, Barbieschoentjes, kattenbelletjes of haarspelden… leg alles wat niet in de stofzuiger hoort op z’n plaats. Dat maakt de klus al veel gemakkelijker. Nog even checken of de stofzuigzak of stofreservoir leeg is en je kan aan de slag!

De juiste opzetstukken

Waar je start en eindigt maakt niet uit, als er maar logica in zit. Gebruik vooral de bijhorende accessoires waar nodig. Standaard zijn de Miele-stofzuigers uitgerust met 3 handige accessoires: een meubelzuigmond, een kierzuiger en een reliëfborstel. Ze kunnen van pas komen in kleine hoekjes en kiertjes of op speciale vloeren. Heb je nog specifieke noden in je woning? Voorzie je stofzuiger dan van de nodige extra’s. Een stofzuigermond voor parket of voor erg krasgevoelige, harde vloeren, een elektro- of turboborstel om je tapijten tot in de diepte te reinigen … allemaal perfect mogelijk

Ontdek hier alle Miele toebehoren voor je stofzuiger!

Tapijt stofzuigen

Tapijt grondig kuisen is dan weer een kunst op zich. Daarbij is het belangrijk dat het tapijt vrij is en je op een langzame manier met je stofzuiger over het tapijt beweegt. Op die manier verwijder je zoveel mogelijk vuil zonder het tapijt te beschadigen. Maak eerst horizontale bewegingen en daarna verticale bewegingen.

Je stofzuiger onderhouden

Je huis optimaal proper houden, start met je toestellen proper te houden. Alleen zo bieden ze het optimale resultaat en gaan ze langer mee. Dat geldt ook voor je stofzuiger. Het is van groot belang dat je stofzuigzak of stofreservoir regelmatige geledigd en gereinigd wordt. Daarnaast moet je af en toe ook de filters van je stofzuiger reinigen of zelfs vervangen. In de handleiding van je stofzuiger vind je alle onderhoudsaanbevelingen voor een langere levensduur van je toestel.

Ga terug naar alle ‘Tips&Tricks’

Terug naar Miele.be

Lees meer over