fbpx

Echt schoon wasgoed? Dan is het belangrijk om je wasmachine goed te onderhouden. We serveren je een aantal praktische tips en leggen je uit waarom de azijn- en soda-tips van Tante Kaat nefast zijn voor je machine. Je wasmachine reinigen doe je voortaan met deze tips!

Wasmachine reinigen? Tips voor een propere wasmachine!

  • Als je regelmatig op lage temperaturen wast (30°C of kouder), blijven er zeepresten in je machine achter. Het resultaat is wasgoed met een muffe geur. Stel daarom om de één à twee weken een kookwasprogramma in om de machine binnenin schoon te houden.
  • Gebruik regelmatig waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. De korreltjes schuren tegen de binnenkant van de leidingen en voeren aangekoekte zeepresten af.
  • Te veel wasproduct is slecht voor je portemonnee, het milieu, je kleding én je wasmachine. Overtollige zeepresten leveren een smurrie onder de trommel. Het gevolg? Algen! En dat levert grauwe kleuren en vieze geurtjes.
  • Kies liever voor TwinDos automatische dosering of CapDosing.
  • Een reinigingstablet bij elke wasbeurt? Weggegooid geld! Eén tot twee keer per jaar een grondige Miele machinereiniging volstaat. Het verwijdert vet, bacteriën en geurtjes in amper één wasbeurt.
  • Azijn en soda zijn goed tegen kalk, maar niet in je wasmachine. Ze tasten het rubber en het metaal aan waardoor de kans op reparatiekosten stijgt. Kies liever één tot drie keer per jaar voor een Miele Ontkalker op basis van natuurlijk citroenzuur. Mild voor het milieu en véél beter voor je machine.
  • Maak er een gewoonte van om het zeepbakje wekelijks schoon te maken. Met aangekoekte zeepresten krijg je je was niet proper.

 

Miele heeft een uitgebreid assortiment reinigingsproducten die de levensduur van je apparaat verlengen.

 

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken