De hete melk en het melkschuim bereid je overigens ook gewoon in je koffiemachine. Na de opwarmfase wordt de aangezogen melk met stoom verwarmd en voor melkschuim met lucht opgeschuimd.
TIP: voor een perfecte samenstelling van het melkschuim gebruik je koude koemelk met minimaal 3% eiwit. Het vetgehalte van de melk kun je naar persoonlijke smaak instellen. Met volle melk (3,5%) wordt het melkschuim iets romiger dan met vetarme melk.
Koffiedranken bereiden
Voor een zeer krachtig, aromatisch kopje koffie hebben we de functie DoubleShot ontwikkeld. Hierbij worden na de helft van het koffiezetproces opnieuw koffiebonen gemalen en bevochtigd. Ook geldt er een kortere doorlooptijd. Zo worden nog minder bitterstoffen uit de koffie opgelost. Het resultaat? Een bijzonder vol en zacht aroma zonder bittere nasmaak. Ideaal voor bijvoorbeeld espresso, cappuccino of koffie verkeerd. Met Dubbele portie bereid je eenvoudig 2 kopjes koffie tegelijk. En met de functie Koffiekan zet je automatisch maximaal 8 kopjes koffie na elkaar. Handig als je een koffiekan te vullen hebt. Voor elk kopje worden de bonen afzonderlijk gemalen en wordt de koffie gezet. Altijd vers dus!
Wil je een cafeïnevrije koffie, maar is je reservoir gevuld met cafeïnehoudende bonen? Geen probleem. Ook met gemalen koffiebonen bereid een Miele koffiemachine jouw gewenste koffie. Vul in dat geval de koffielade met gemalen koffie en de automaat doet de rest.
Dus, wat zeg je ervan? Koffietje doen?