fbpx

Creëer je droomkeuken met Miele

De juiste toestellen vinden voor je keuken is niet eenvoudig. Je moet er immers nog jaren gebruik van maken. Maar hoe maak je de juiste keuze, welke toestellen zijn werkelijk onmisbaar en welke een leuke extra? Miele helpt je op weg!

High five

De standaarduitrusting van een keuken bestaat normaal gesproken uit 5 toestellen. Deze toestellen zijn werkelijk onmisbaar en worden dagelijks intensief gebruikt. Goed nadenken over je wensen en verwachten is dus de boodschap.

Kookplaat

Bepaal vooraf welke soort kookplaat je verkiest: wil je koken op gas, inductie of een keramische kookplaat? Deze laatste optie is veilig met kinderen en makkelijk schoon te maken. Koken op gas is een natuurlijke manier van koken en een inductiekookplaat geeft je heel wat vrijheid. Zéker als je kiest voor de FullSurface kookplaat van Miele. De gehele kookplaat kan immers benut worden en biedt ruimte voor wel 6 pannen. Waar je ze neerzet, maakt niet uit want de inductiespoelen onder de plaat gaan automatisch op zoek naar het midden van de pan. Zodra je kookpotten te dicht bij elkaar staan of het verschil in vermogen van de twee pannen te groot is, gaat de positioneringshulp branden. Zo weet je dat je één van de potten moet verplaatsen voor een veilig gebruik.

Dampkap

Een dampkap kies je altijd in functie van je kookplaat en de omvang van je keuken. Zorg ervoor dat de dampkap altijd iets breder is dan de kookplaat. Alleen dan kan de kap de kookgeurtjes optimaal opvangen. Bij Miele vind je kookplaten en dampkappen die ‘communiceren’. Dat betekent dat wanneer je de kookplaat aanzet, de dampkap automatisch volgt. Voor wie nog meer perfectie nastreeft, ontwikkelde Miele inductiekookplaten mét geïntegreerde dampkap. De TwoInOne zuigt damp en geurtjes af daar waar ze ontstaan en ook vetten worden heel efficiënt gefilterd. Tijdens het volledige kookproces berekent de elektronica de juiste vermogensstand en regelt deze continu zodat jij je enkel kunt concentreren op het koken.

Vaatwassers

Belangrijk bij het kiezen van de juiste vaatwasser is de omvang. Houd rekening met de grootte van je gezin en hoe vaak je thuis eet en drinkt. Ook de energieklasse en de plaatsing zijn belangrijke factoren om op te letten.

De Miele vaatwassers beschikken over een automatische dosering met geïntegreerde PowerDisk. Deze AutoDos functie biedt je optimale vrijheid. Vaatwasser en poeder zijn perfect op elkaar afgestemd en worden afhankelijk van het programma en het optimale tijdstip gedoseerd.

Ovens

Wie de oven hoofdzakelijk gebruikt om te bakken, kiest best voor een oven met uitsluitend boven- en onderwarmte. Dit type oven laat je taarten gelijkmatig verwarmen en rijzen. Een heteluchtoven verspreidt warme lucht door de volledige ovenruimte, zodat je op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kan bakken. Ook grote gerechten maak je gemakkelijk klaar met een heteluchtoven. Een combi-oven combineert de klassieke ovenfuncties met een bijkomende functie. Meestal is dat de microgolfovenfunctie maar Miele heeft ook een combi-stoomoven op de markt en uiteraard een heel gamma aan gewone stoomovens. Een stoomoven zet water om in stoom om je gerechten mee te garen. De smaak, vitamines en de vorm van je eten blijven zo beter behouden. Naast alle bovengenoemde ovens, heeft Miele als enige merk, de Dialog oven in het assortiment. Het is de allereerste oven met elektromagnetische golven die op een intelligente manier reageert op de textuur van het voedsel. De ‘Dialog-oven’ kan mobiel bediend en gecontroleerd worden. Dat biedt je maximaal comfort, altijd en overal.

Koelkast

De koelkast is het enige keukentoestel dat dag en nacht aan staat. Het energieverbruik is dan ook een belangrijke factor bij de keuze. Daarnaast moet je ook rekening houden met de capaciteit. In het automatisch geregelde temperatuurbereik van de PerfectFresh lades van een Miele koelkast blijven levensmiddelen tot één week langer vers. Sommige levensmiddelen tot zelfs 3 weken.

Handige extra: Ingebouwde koffiemachine

Een ingebouwd koffieapparaat is ontegensprekelijk één van de nieuwe trends. Het creëert ruimte en comfort in de keuken en het toestel wordt op die manier ook een integraal deel van de keuken. De inbouwkoffiemachines met maalsysteem van Miele bieden voor elke smaak de juiste warme drank. Of het nu gaat om espresso, koffie, cappuccino, Latte Macchiato, warme melk of melkschuim. Een fantastische extra die je gezinsleden én je gasten enorm zullen appreciëren.

Lees meer over