fbpx

Seppe Nobels grilt toast in de combi-stoomoven

Seppe zet zijn tanden in een echte klassieker: de toast! Lijkt op het eerste gezicht een simpel gerecht, maar hoe vaak is de toast wel niet net dat tikkeltje te hard gebakken? Seppe pakt het anders aan en gebruikt de combi-stoomoven. Zo maakt hij de perfecte zuurdesemtoast klaar: lekker knapperig aan de buitenkant en nog mals aan de binnenkant. Hmmm!

Ingrediënten 

 • Olijfolie
 • Zuurdesembrood
 • Een halve limoen
 • 400g rundvlees
 • 2 sjalotten, fijngesnipperd
 • 2 el worcestersaus
 • 2 el sojasaus
 • 2 el knoflookolie
 • enkele druppels tabasco

 

Bereiding

 1. Snijd het brood in sneetjes.
 2. Smeer één kant goed in met olijfolie.
  • Tip: Gebruik voor het insmeren eens een limoen gedipt in olie in plaats van een borsteltje. Zo krijgt je toast extra veel smaak.
 3. Neem de ovenrooster en leg er de sneetjes op met de ingeoliede kant naar boven.
 4. Zet het rooster in het midden* van de combi-stoomoven en gebruik de stand
  Combinatiegaren: Grill | stand 3 | 90%
 5. Hou de toast goed in de gaten tot hij voor jou de perfect goudbruine kleur heeft.

Een toast is de perfecte basis voor eindeloze smaakcombinaties. Seppe Nobels maakt er een lekkere rundstartaar bij en werkt af met kerstomaatjes, basilicum en een beetje aioli.
Seppe deelt graag zijn recept met jou!

 1. Snij het rundvlees tot tartaar met een mes.
 2. Meng de sjalotten, de worcestersaus, de sojasaus, de knoflookolie en tabasco.
 3. Voeg toe aan de tartaar en meng door elkaar.

* Normaalgezien zet je bij grill de plaat telkens op de bovenste rail. Maar om de toast beter in de gaten te kunnen houden, kiezen wij voor de middelste rail. Handig!

Generations of Taste met Seppe Nobels

Koken met liefde voor het verleden met een open blik naar de toekomst.

Liefde gaat door de maag, dat is zeker. Dat verklaart waarom iedereen zo houdt van gerechten uit de kindertijd. Voor topchef en Miele’s Tastemaker Seppe Nobels is dat niet anders. Al van kindsbeen af stond hij in de kookpotten van zijn moeder te roeren. Hij heeft fijne herinneringen aan heel wat gerechten uit zijn jeugd.

In Generations of Taste duikt Seppe in het culinaire verleden en mixt het tot een hedendaags gerecht. Het resultaat? Culinaire bereidingen met een twist. Of klassiekers net dat tikkeltje anders. Klaar om met Seppe in de keuken te duiken? Of om bij te leren van Seppe’s hacks? Samen toveren we – in een handomdraai én met vooral ingrediënten van eigen bodem – lekkers op tafel om samen van te genieten.

Meer over Seppe Nobels, onze Tastemaker

Vandaag kennen we Seppe Nobels als dé groentechef van eigen bodem met kookboeken en tv-optredens op zijn palmares. Maar waar is dat zaadje ooit beginnen kiemen? Als kind was Seppe al gefascineerd door koken en de oorsprong van ingrediënten. Hij volgde zijn passie en leerde de kneepjes van het vak in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna ging hij proeven van het vak in verschillende restaurants. Zo deed hij ervaring op bij o.a. Folliez in Mechelen, Maison du Cygne in Brussel en Wout Bru’s Bistrot d’Eygalières in Eygalières.

In 2010 startte hij iets nieuws op samen met twee zakenpartners: Restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Het werd de thuishaven van zijn culinaire lab waarbinnen groenten een hoofdrol kregen. België leerde Seppe en zijn culinaire gave steeds beter kennen. In 2015 krijgt Seppe een prachtige bekroning: Graanmarkt 13 werd uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen in de groene Gault&Millau.

In 2021 verliet Seppe Graanmarkt 13 om zich op iets nieuws te storten. Hij opende pop-uprestaurant Instroom aan de Droogdokken in Antwerpen. Een culinair avontuur waarmee hij gasten verrast met bereidingen uit de thuislanden van vluchtelingen en asielzoekers die er mee achter de kookpotten staan. In Instroom mixt Seppe gerechten en ingrediënten van verschillende culturen tot hedendaagse culinaire parels. Wat ooit begon als pop-up is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Antwerpen.