fbpx

Zakt de moed je al in de schoenen als je nog maar denkt aan de wekelijkse schoonmaak? Er zijn fijnere bezigheden, dat is een feit. Dus werk je liefst snel en efficiënt. Met een Miele stofzuiger in de hand en deze 5 tips ga je stofzuigen stiekem nog leuk vinden …

Stofzuigen als een pro!

1. Alles aan de kant

Zorg ervoor dat je stofzuigbeurt geen hindernissenparcours wordt. Legoblokjes, of Barbieschoentjes, belangrijke papieren of kattebelletjes, punaises en haarspelden, … leg alles wat niet in de stofzuiger hoort netjes op zijn plaats.

2. Check de stofzuigerzak of het stofreservoir

Vóór je begint te stofzuigen: controleer even of je stofzuiger zelf wel tiptop is voor de opdracht. Maak de stofzuigerzak of het reservoir leeg. Ook de filter maak je ongeveer om de 6 beurten best even proper. Zo ben je zeker van optimale zuigkracht!

3. Van boven naar beneden

Ready, set, go! Begin bovenaan – hoeken van het plafond en de muren, gordijnen, bovenkant kasten – voor het geval dat er nog stof naar beneden dwarrelt. Vervolgens pak je de meubels aan en tot slot de tapijten en vloeren.

4. Profiteer van de accessoires

Standaard zijn de Miele-stofzuigers uitgerust met 3 handige accessoires: een meubelzuigmond, een kierzuiger en een reliëfborstel. Maak er dus gebruik van! De universele Miele-meubelzuigmond werkt prima op verschillende oppervlakken dankzij de rubberen wieltjes, de metalen geleidingsplaat en de borstelkrans die je met een eenvoudige klik in- en uitschuift. De kierzuiger komt van pas voor de kleine hoekjes en kiertjes waar je met de gewone stofzuigermond niet geraakt. De reliëfborstel met natuurhaar – apart meegeleverd of geïntegreerd in de EcoComfort-handgreep – neemt dan weer het stof weg op delicate, krasgevoelige oppervlakken.

5. Breid je uitrusting uit

Heb je nog specifieke noden in je woning? Voorzie je stofzuiger dan van de nodige extra’s. Een stofzuigermond voor parket of voor erg krasgevoelige, harde vloeren, een elektro- of turboborstel om je tapijten tot in de diepte te reinigen … allemaal perfect mogelijk.

Zelfs wie hoge plekjes moet bereiken met de stofzuiger of kampt met rugproblemen, lost dat makkelijk op met de ergonomische, telescopische zuigbuis met verstelbare werkhoogte. En helemaal hoogtechnologisch wordt het met de AllergoTeQ-hygiënesensor. Die geeft namelijk in drie niveaus aan hoe hygiënisch proper je vloer is. Ideaal voor mensen met een allergie en gezinnen met kleine kinderen die op de vloer kruipen.

De stofzuigeraccessoires die het best bij jou passen? Die vind je hier!

Lees meer over