
Lavendel rijstpap met fruit van Stephanie Scheirlynck
Ontdek deze lavendel rijstpap met fruit, een heerlijke twist op een klassieker van Stephanie Scheirlynck. In een vingerknip klaar in de drukstoomoven.
Witloof in de oven is een typisch Belgisch gerecht waar de meesten onder ons nooit genoeg van krijgen. Perfect voor tijdens de herst, kan je dit recept bovendien volledig lokaal kopen én koken. Smakelijk !
Is het nu “witloof” of “witlof”? In Vlaanderen wordt vooral het woord “witloof” gebruikt. Nederlanders daarentegen houden het op “witlof“. In Frankrijk wordt witloof dan weer endives of chicorées genoemd, terwijl ze in Wallonië of het Noordoosten van Frankrijk ze meestal over chicon spreken. Wat ook de naam is, één ding is zeker : wij Belgen zijn met 7 kg per jaar de grootste witloofeters ter wereld.
Laat het jou smaken!
Wil jij naast dit lekkere hoofdgerecht ook nog een dessert klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!
Schrijf je in en ontvang inspirerende verhalen, handige tips en straffe acties in je mailbox.