fbpx

Ingrid Ruyssers-Feyt, Miele-fan, heeft een voorliefde voor stomen. Zo maakt ze in een handomdraai de lekkerste soepjes. Probeer haar frisse zomerse courgettesoep.

Zomerse courgettesoep, inspired by Ingrid

ZOMERSE COURGETTESOEP, INSPIRED BY INGRID

  • 2 grote uien
  • 2 teentjes look
  • 2 à 3 soeplepels goede olijfolie ( 1e persing )
  • 6 grote courgettes
  • 1 komkommer
  • Kippen- of groentenbouillon
  • Zwarte peper van de molen
  • Zeezout
  • Kokend water
  • Optioneel: melk of room, kruiden (basilicum of bieslook), citroen

BEREIDING:

Stoom de ajuin in de steamer op 120°C gedurende 3 minuten, voeg daarna de courgetten toe en laat ze samen met de ajuin nog 6 min verder stomen op 120°C.

Gebruik je de gewone stoomoven? Laat dan de ajuin 9 minuten stomen op 100°C, voeg daarna de courgetten toe en laat ze samen met de ajuin nog 12 min verder stomen op 100°C.

Neem de ingrediënten uit de stoomoven als ze gaar zijn, voeg er kokend water aan toe en mix alles met de staafmixer. Voeg er nadien volgens goesting en smaak de kruiden aan toe en eventueel ook wat melk of room. Lekker met een beetje lookbrood of lookcroutons.

NOG MEER INSPIRATIE VAN INGRID:

Laat je inspireren door Ingrids favoriete culinaire filmpjes

Lees meer over