fbpx

Wat schaft de pot vanavond? Chipolataworst met wortelstoemp! Miele legt je uit hoe je deze overheerlijke Belgische klassieker in een mum van tijd op tafel tovert dankzij de Miele-stoomoven.

Wortelstoemp met chipolataworstjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1kg aardappelen
  • 1kg wortels
  • 4 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 200 ml groentebouillon
  • Melk
  • Boter
  • Olijfolie
  • 600 gr chipolataworstjes
  • 2 takjes rozemarijn

Bereiding

  • Leg de worstjes in een geperforeerde pan van 1.5 liter en stoom ze 2 min voor op 90 graden
  • Schil intussen de wortels en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een geperforeerde pan van 2.5 liter en leg er de takjes rozemarijn tussen.
  • Schil de aardappelen, snij in vier stukken, en leg ze op de worteltjes.
  • Snipper de sjalot en knoflook en stoof in een beetje olijfolie en een klontje boter.
  • Haal de worstjes uit de stoomoven.
  • Stoom de stoemp 8 min op 120 graden of 28 min op 100 graden
  • Voeg de groentebouillon bij de sjalot en laat inkoken
  • Bak de worstjes op een zacht vuurtje in een beetje olijfolie
  • Neem de stoemp uit de stoomoven, voeg hem bij de sjalot. Maak hem fijn met de pureerstaaf, voeg er melk en boter aan toe, kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Tip

De groentebouillon kan gemaakt worden met 200 ml water en een bouillonblokje.

Lees meer over