fbpx

Een cake om bij weg te dromen...

Een pronkstuk aan de feesttafel was nog nooit zo simpel zelf te maken. Met deze vrolijke “Naked Cake” tover je jouw dessertmoment om in een waar festijn. Ontdek in onze video hoe jij hem zelf kan uitproberen.

Ingrediënten

Deeg (per laag):

  • 5 eieren
  • 150g suiker
  • 150g bloem mespunt bakpoeder (of zelfrijzende bloem)

Maak minimum 3 lagen.

Glazuur (per laag):

  • 200g zachte boter
  • 300g verse roomkaas
  • 200g poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Afwerking (voor drie lagen):

  • 500g (rood) fruit

Werkwijze per cake laag:

  1. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers zeer schuimig met de helft van de suiker.
  2. Klop de eiwitten tot eens stevig schuim met de andere helft van de suiker.
  3. Meng 1/3 van het eiwitschuim voorzichtig onder het dooie-suikermengsel.
  4. Spatel de gezeefde bloem met bakpoeder voorzichtig onder het beslag.
  5. Spatel voorzichtig, tot slot, de rest van het eiwit onder het beslag.
  6. Vet de vorm in en bestrooi lichtjes met bloem.
  7. Giet het beslag in de springvorm voor 2/3 en plaats in de oven.
  8. Stel de oven in op combinatiegaren Hete Lucht Plus 160°C, 60% vocht en stel in op 65 minuten.

Afwerking naked cake:

  1. Laat elke laag afkoelen op een rooster.
  2. Maak het glazuur.
  3. Bestrijk laag per laag rijkelijk met glazuur, maar blijf 1cm ongeveer van de kant. Leg op elke laag glazuur rijkelijk veel fruit (naar keuze).
  4. Plaats laag per laag op elkaar.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.

 

 

Lees meer over