fbpx

Madeleines met confetti sprinkles

Ben je op zoek naar een leuk alternatief voor cupcakes, probeer dan zeker eens deze vrolijke madeleines uit met confetti sprinkles. Een kleurrijke toets op een klassieker!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125g kristalsuiker
  • 60g maïsbloem
  • 60g bloem
  • zeste van 1/3 citroen
  • 60g zachte boter
  • boter om de vorm in te smeren + beetje bloem
  • 100g bloemsuiker
  • een paar druppeltjes water
  • confetti-sprinkels

Werkwijze

  1. Meng de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
  2. klop de eieren er één voor één onder.
  3. Voeg de citroenzeste en de confetti-sprinkels toe.
  4. Merg er tot slot de bloem er voorzichtig beetje bij beetje onder.
  5. Smeer de vorm in met boter en bestuif met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
  6. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten op 200°C Hete Lucht Plus.
  7. Maak het glazuur: roer het water en de bloemsuiker tot een mooi glad mengsel. Voeg tot slot tot wat confetti-sprinkels toe voor een kleurrijk effect.
  8. Ontvorm de madeleines en laat ze afkoelen.
  9. Dip de madeleines voor 1/3 in de glazuur.