fbpx

Luipaardbrood

Melkbrood met een chocoladetwist. Voor een leuke twist op gewoon brood of als snack voor de kids, dit luipaardbrood uit de combi-stoomoven van Miele is zeker het proberen waard. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook heerlijk licht en rijk aan smaak.

Ingrediënten

  • 40g verse gist
  • 520ml lauw water
  • 1kg wit tarwebloem
  • 20g zout
  • 6g suiker

20g boter

Werkwijze

  • Los de gist op in het water en doe de bloem, het zout, de suiker en de boter erbij en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  • Laat het deeg rijzen in de combi-stoomoven. Kies Speciale toepassingen, Deeg laten rijzen gedurende 20 minuten.
  • Kneed het deeg kort voor een 2de Verdeel het in 3 gelijke stukken.
  • Meng 1 stuk met 1 el cacaopoeder tot een egale kleur.
  • Meng een 2de stuk met 5 el cacaopoeder tot een egale donkere kleur.
  • Vet de bakvorm in. Verdeel het lichtbruine en het donkerbruine deeg in 6 porties.
  • Rol de lichtbruine stukjes langwerpig met de handen tot worstjes van 12 cm lang.
  • Rol elk donkerbruin stukje uit met de deegrol tot een plakje dat groot genoeg is om een worstje te omwikkelen.
  • Pak elk worstje netjes in met een donker plakje.
  • Bol het deeg op en leg het in een rechthoekige bakvorm. Maak schuine insnijdingen in het deeg bovenaan.
  • Plaats de bakvorm op een bakrooster en volg de instructies op de oven
  • Kies:
    • Stap 1:  combinatiegaren Hete Lucht Plus, 40 graden, 100% vocht 8 minuten
    • Stap 2: combinatiegaden Hete Lucht Plus, 50 graden, 100% vocht 4 minuten
    • Stap 3: combinatiegaren Hete Lucht Plus, 210 graden, 50% vocht 6 minuten
    • Stap 4: combinatiegaren Hete Lucht Plus, 220 graden, 0% vocht 25-50 minuten (afhankelijk van gewenste bruining)
  • Laat het brood 5 minuten afkoelen, alvorens te ontvormen.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.

 

 

Lees meer over