fbpx

Bananenbrood

Heb jij nog enkele rijpe bananen liggen waar je iets leuks mee wil bakken? Probeer dit bananenbrood eens uit, een cake-achtig brood dat perfect bij chocopasta, wat getoaste kokosschilfers of gewoon een tas koffie past.

Ingrediënten

  • 300 g (zeer) rijpe bananen
  • 150 g Volkorenbloem
  • 100 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel bicarbonaat
  • 4 eetlepels honing (of agavesiroop)
  • 15 cl yoghurt
  • 3 eieren
  • Boter en bloem om de bakvorm in te vetten

Werkwijze

  1. Meng de bloem met bicarbonaat en bakpoeder.
  2. Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken. Voeg de honing (of agavesiroop) toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.
  3. Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten.
  4. Laat de machine draaien en schenk er voorzichtig de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.
  5. Verwarm de oven voor op 160°C op Hete Lucht Plus.
  6. Boter het bakblik in en bestrooi met bloem.
  7. Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.
  8. Laat het bananenbrood 60 minuten bakken.
  9. Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.

 

 

Lees meer over