fbpx

Baked Louie’s Louie Van Nieuwenborgh neemt de klassieke Vlaamse pannenkoek onder handen voor een feestelijke variant. En meer dan wat cacaopoeder en een snuifje creativiteit heb je daar niet voor nodig!

Pannenkoeken met een personal touch

ZO MAAK JE DEZE PANNENKOEKEN

Benodigdheden

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zout
  • 3 eieren
  • 5 dl (half)volle melk
  • 30 gr cacaopoeder

Bereiding

  • Zeef de zelfrijzende bloem in ene grote kom
  • Voeg er de 2 zakjes vanillesuiker aan toe en een klein snuifje zout
  • Meng de ingrediënten goed door elkaar
  • Doe de 3 eieren en de melk bij het mengsel
  • Klop het beslag goed los tot een glad mengsel
  • Giet ongeveer 50 gr van het beslag in een apart kommetje
  • Voeg daaraan 2 eetlepels cacaopoeder toe + een klein scheutje melk en klop ook dit kleine kommetje beslag goed door tot alle klonters verdwenen zijn
  • Doe het cacaobeslag in een spuitbus
  • Verhit wat boter in een pan
  • Spuit met het cacaobeslag een vorm naar keuze in de pan
  • Laat even bakken en verdeel dan het “gewone” beslag over de pan
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin

Smakelijk!

Inspiratie nodig voor een leke quote op je pannenkoek?

Neem dan zeker eens een kijkje in onze Pinterest-collectie!

Lees meer over