fbpx

Madeleines met sinaasappel

Geef je madeleines een herfstsfeertje met wat sinaasappel zeste en cointreau. Ze passen ook perfect bij een heerlijk tasje thee, het ideale vieruurtje.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 125g kristalsuiker
  • 60g maïsbloem
  • 60g bloem
  • zeste van 1/3 sinaasappel
  • 60g zachte boter
  • beetje sinaasappelsap
  • 1 el. Rum of Cointreau

(= Past 2 keer in de vorm)

Werkwijze

  1. Meng de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
  2. klop de eieren er één voor één onder.
  3. Voeg de rum/ cointreau, de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap van 1/4 sinaasappel toe.
  4. Merg er tot slot de bloem er voorzichtig beetje bij beetje onder.
  5. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg.
  6. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten op 200°C Hete Lucht Plus.
  7. Ontvorm de madeleines en laat ze afkoelen.