fbpx

Luchtige kokostaart

Je hoeft geen taartenprinses om je gasten te verrassen met deze prachtige taart. Heerlijk luchtig en snel gemaakt. Met veel vers fruit maak je er een echt pronkstuk van.

Ingrediënten luchtige kokostaart

Voor het deeg:

  • 250g gedroogde dadels
  • 200g hazelnoten
  • 5g zout

 

Voor de vulling:

  • 6dl kokosmelk
  • 3el agavesiroop
  • 6 blaadjes gelatine
  • 4 kl. Vanillearoma
  • 750g fruit naar keuze als versiering.

 

Chocolade-basilicumpesto: ½ basilicumplantje, 40g witte chocolade, 80g geroosterde pindanoten, 50ml druivenpitolie

Bereiding luchtige kokostaart

  1. Ontpit de dadels en mix samen met de hazelnoten en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg eventueel enkele eetlepels water te indien het deeg te vast of droog is.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de springvormbodem en druk goed aan. Laat het deeg gedurende 10minuten rusten in de koelkast.
  3. Weet de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit zodra ze zacht zijn geworden.
  4. Klop de kokosmelk luchtig met de mixer, samen met het vanillearoma en agavesiroop.
  5. Giet enkele eetlepels water in een kleine pan en verwarm rustig op het kookvlak. Voeg de gelatineblaadjes toe en los, al roerend, op in het water. Giet het gelatinemengel voorzichtig bij de kokoscrème en meng tot een luchtig geheel.
  6. Verdeel het kokosbeslag over de deegbodem. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast.
  7. Versier de taart met fruit.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.