fbpx

De beste manier om je kerstdiner af te sluiten? Dat doe je met en goed kopje koffie én zelfgemaakte advocaat. Deze traditionele eierlikeur kan je trouwens perfect op voorhand maken!

Kerstmenu: advocaat

Ingrediënten voor 1 liter

  • 410 g gecondenseerde melk
  • 12 eidooiers
  • 350 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml wodka

Bereiding

Meng de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een homogeen mengsel.

Verwarm de gecondenseerde melk samen met de wodka zachtjes op het kookvlak tot net onder het kookpunt.

Giet het warme mengsel langzaam bij het eidooiermengsel.

Giet het mengsel in een stoomovenpan zonder gaatjes en stoom in de Miele stoomoven gedurende 5 minuten op 95°C en roer met een garde.

Stoom daarna voor een tweede maal gedurende 10 minuten op 95°C en roer met een garde tot een homogeen mengsel.

Giet in een gesteriliseerde bokaal en laat rusten op een donkere plaats. Hoe langer de advocaat staat, hoe dikker en smaakvoller hij zal worden.