fbpx

Dit pittige aperitiefhapje is een perfecte opener voor een gezellig feest.

Kerstboom met een Oosterse toets

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

  • 200 gr kippengehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • 1 tl gemberwortel, geraspt
  • 1 tl vissaus
  • 2 grote vierkante vellen bladerdeeg
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 takje koriander, fijngehakt
  • zoete chilisaus, te gebruiken als dipsaus

Zo maak je het:

  1. Meng de knoflook, kip, koriander, gember, lente-uitjes, chilipepers, vissaus en 1 ei in de blender tot een smeuiige pasta.
  2. Leg het bladerdeeg op een snijplank en snij er twee identieke kerstbomen uit.Leg een bladerdeegkerstboom op een bakplaat en verdeel de kipmengeling erover in een dunne laag. Bedek met de tweede tweede kerstboom.
  3. Maak langs beide kanten inkepingen bij wijze van takken. Snij tot tegen de “stam”. Draai elke reep twee keer om zodat er een spiraal ontstaat.
  4. Dek de kerstboom af met folie en bewaar in de koelkast tot je feest begint.
  5. Haal de kerstboom uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  6. Breek het tweede ei in een kommetje en klop los. Bestrijk het deeg met het ei. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  7. Laat de kerstboom eerst rijzen in de Miele-oven. Kies voor ‘Deeg laten rijzen’ 20 minuten.
  8. Bak tot slot de kerstboom af in de Miele combistoomoven op 180 graden met 30% vocht.
  9. Serveer op een mooie schotel en dip de takken van de kerstboom in de zoete chilisaus.