fbpx

Het recept voor een uitstekende brunch op moederdag

Binnenkort opnieuw moederdag

Even geen ideeën meer om jouw mama mee te verrassen op zondag 13 mei? Wij helpen je met enkele leuke brunch recepten! Naast de standaard niet-te-missen zaken zoals vers fruitsap, ontbijtkoeken en beleg, koos Miele enkele lekkere recepten uit om met jullie te delen. Het ideale cadeau voor jouw mama; een zorgeloze brunch op zondag.

Chocoladebroodjes

Bereiding: 10 minuten
Automatisch programma: 43-68 minuten

Wat heb je nodig

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 250 g plattekaas
  • 100 g suiker
  • 90 ml melk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 75 g chocoladedruppels
  • 1 ei
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Vergeet ook niet:

  • PerfectClean-bakplaat (optioneel)
  • Bakpapier

Recept

  • Meng met een garde de plattekaas met de melk, de olie en het ei in een kom.
  • Meng de bloem, de suiker, het zout, de chocoladedruppels en de vanillesuiker in een andere kom.
  • Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed goed gedurende een drietal minuten.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Verdeel het beslag op 12 gelijke stukken.
  • Leg het op de met bakpapier bedekte bakplaats en plaats de bakplaat in de combi-stoomoven op de middelste richel.
  • Kies automatische programma’s, broodjes, zoet broodjes, kwark-oliedeeg, bakken of stel de volgende stappen in:
    1. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 50°C, 100% vocht, 5 minuten
    2. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 165°C, 50% vocht, 5 minuten
    3. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 165°C, 0% vocht, 20-25 minuten (afhankelijk van de gewenste bruining)

Geen paniek! Het deeg van deze overheerlijke broodjes is door het gebruik van plattekaas eerder een beslag te noemen. Minder stevig om broodjes te vormen, maar daarna o zo heerlijk. Probeer zeker de mogelijke varianten met rozijnen, veenbessen,…

Omelet-rol

Bereiding: 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 10 eieren (medium)
  • 15-20 kerstomaatjes
  • Peper
  • Zout
  • 1dl melk
  • 150g gekookte ham of gerookte zalm
  • Eventueel extra Kruiden naar smaak, vb. rozemarijn, bieslook, oregano, paprikapoeder, chilipeper…

Recept

  1. Snij de tomaatjes in twee en snij de ham of zalm in kleine reepjes. Snij de kruiden, indien nodig, fijn.
  2. Meng de eieren met de melk en kruiden tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de tomaatjes en ham of zalm toe.
  4. Kruid naar smaak en meng.
  5. Warm de Miele oven voor op hetelucht plus 170°C.
  6. Giet het eimengsel op een Miele bakplaat, zodat de bakplaat bedekt is met ei. Invetten of bakpapier is niet nodig. Indien je geen Miele PerfectClean bakplaat hebt, vet je bakplaat in of leg eerst een vel bakpapier op de bakplaat.
  7. Bak de omelet in de Miele oven op 170°C gedurende 10-15 minuten op de middelste richel tot de omelet stevig aanvoelt en lichtjes bruin wordt.
  8. Neem de bakplaat uit de Miele oven en leg een vochtig handdoek op de omelet. Rol de omelet onmiddellijk op tot een mooie stevige rol.
  9. Laat de omelet enkele minuten rusten en snij een snede van ongeveer 1cm van de rol. Serveer met een frisse salade.

Upside-down cake (met kiwi)

Bereiding: 10 minuten
Combinatiegaren: 60-70 minuten

Wat heb je nodig

  • 200 g suiker (+ 1 extra eetlepel)
  • 200 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 5 groene kiwi’s, of een fruit naar keuzen
  • een snufje zout

Vergeet ook niet:

  • Bakrooster
  • Springvorm van 24cm

Recept

  • Vet de springvorm in met een beetje boter.
  • Klop met de mixer de suiker, de boter en het zout tot een crèmekleurige, romige massa.
  • Breek 1 ei in de massa en meng tot alles opgenomen is. Voeg zo de eieren één voor één toe.
  • Spatel, in twee of drie keer, de bloem door het beslag.
  • Bestrooi de ingevette springvorm met een laagje suiker (ongeveer 1 eetlepel).
  • Bedek de hele bodem met schijfjes kiwi (of een schijfjes van ander fruit naar keuze).
  • Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant plat.
  • Plaats de springvorm op een bakrooster in de combi-stoomoven, kies combinatiegaren, hetelucht plus, 150°C, 30% vocht en stel in op 60 à 70 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Draai de taart hierbij onmiddellijk om.

 

Hopelijk kan je hiermee aan de slag om jouw mama een geweldige brunch te presenteren op moederdag! Al deze recepten vind je ook terug in ons exclusief kookboek “Op en Top Genieten”, te koop in onze webshop.

Lees meer over