Maak de vulling : snijd 2 tenen knoflook, de selderij en 4 sjalotten in dunne plakjes. Scheur de salie in grove stukken en snijd de pancetta grof.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden knoflook, salie en pancetta toe. Voeg nadien de sjalotten en selderij. Laat zachtjes bakken tot alles zacht en goudbruin is. Haal de kom van het inductievuur en voeg de broodkruim toe. Hak, terwijl het mengsel afkoelt de abrikozen grof en meng ze erdoor. Voeg als de vulling is afgekoeld het gehakt, de nootmuskaat, het ei en flink zout en peper toe en meng alles goed.
Bestrooi de buikholte van de kalkoen met peper en zout en vul het volledig met het gehaktmengsel en werk af met de schijfjes sinaasappel.
Strijk de kalkoen vervolgens in met olijfolie en bestrijk met een royale portie kipkruiden.
Plaats de vetfilter.
Leg de kalkoen op een bakrooster waaronder u een bakplaat plaatst. Op de bakplaat legt u voor de smaak nog wat extra kruiden, knoflook en sjalotten.
Plaats de spijzenthermometer in het midden van de kalkoen, zodat hij goed in de vulling zit. Stop de kalkoen in de Miele combistoomoven op de onderste richel en stel volgende stappen in
- Stap 1: Combinatiegaren, Hetelucht Plus 225°C, 20% vocht gedurende 30 minuten.
- Stap 2: Combinatiegaren, Hetelucht plus 130°C, een kerntemperatuur 80°C, 40% vocht