fbpx

Met de Miele stoomoven of steamer heb je deze klassieker in een mum van tijd klaar. Wedden dat je gasten gaan smullen? Dit recept vind je in het Miele kookboek Stoomkoken voor iedereen, verkrijgbaar op de Miele webshop!

Chocolademoelleux

Voor 6 personen

  • 200 g fondantchocolade (minstens 65%)
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 6 physalisvruchtjes
  • Roomijs

Bereiding chocolademoelleux

Smelt de boter in stukjes samen met de chocolade 3 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan.

Klop de eieren met de fijne suiker tot een schuimige massa.

Giet hier het gesmolten en goed doorgeroerde chocolademengsel bij en meng alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een platte porseleinen stoomovenschaal. Dek af met hittebestige plasticfolie.

Stoom gedurende 8 minuten op 120°C of 24 minuten op 100°C.

Verdeel in 6 porties, serveer met roomijs, en decoreer met een pysalisvruchtje en eventueel wat chocoladeschilfers.

physalisvrucht
De physalisvrucht (ook 'ananaskers' of 'goudbes' genoemd) is niet alleen een lekkere en decoratieve versiering. Deze vrucht, die afkomstig is uit de Andes, is ook een bron van citroenzuur, fosfor, provitamina A, vitamine B en vitamine C.

Laat het jou smaken!

Wil jij naast deze desserten nog een hoofdgerecht klaarmaken of wil jij andere dessertjes leren maken? Neem hier alvast ook een kijkje naar onze andere desserts!

Lees meer over