fbpx

Pure verwennerij uit de stoomoven: chocolade moelleux

Verwen je gasten met de ideale combinatie van warme chocolade en zacht roomijs. Met je Miele combi-stoomoven wordt het maken van deze heerlijke moelleux des te makkelijker.

  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestok, zaadjes
  • 50g suiker, wit
  • 50g suiker, bruin
  • 100g boter
  • 50g chocolade, melk | in stukken
  • 50g chocolade, fondant |  in stukken
  • 50g bloem | gezeefd
  • Zout, snuifje
  • (optioneel: roomijs)

Bereiding chocolade moelleux

  1. Doe de boter met de chocolade in een gesloten stoomovenpan en stoom 2min op 100°C.
  2. Klop ondertussen de eieren met de eidooiers, de suiker en de vanille in een mengkom tot een luchtige massa.
  3. Meng met spatel voorzichtig de bloem en zout onder de massa.
  4. Haal de gesmolten chocolade met de boter uit de stoomoven. En roer onder elkaar.
  5. Voeg toe aan ons beslag en meng voorzichtig zodat de lucht niet ontsnapt.
  6. Neem een koffietas en vul deze ¾ met het beslag.
  7. Plaats in de stoomoven en stoom 5 à 8 min op 100°C

Tip: Fan van koffie? Meng dan een half espresso’tje onder het beslag. Ideale combinatie met fondant chocolade.

Zin in nóg meer chocolade recepten?

Chocolade trifle

Chocolade madeleines

Witte chocoladerol met pistache en framboos

Lees meer over