fbpx

Asperges met zacht gegaard eitje en Gandaham

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 bos peterselie
  • 5 sneetjes Gandaham
  • 100 g boter
  • 4 eitjes
  • Peper en zout

Bereiding

Tijd voor mij:
15 minuten

Tijd voor mijn oven:
Stomen: 14 minuten

  1. Leg de eieren in de stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 100°C gedurende 4 minuten.
  2. Spoel de eieren, direct na het stomen, onder koud stromend water tot ze afgekoeld zijn.
  3. Schil de asperges en verwijder de onderste harde stukken.
  4. Leg de asperges, geschransd, in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 100°C gedurende 10 minuten.
  5. Smelt ondertussen de boter.
  6. Snijd de ham in reepjes en snijd de peterselie fijn.
  7. Serveer de asperges met daarboven een eitje en de gesmolten boter. Strooi hierover de ham en de peterselie als afwerking.
Tip !

Asperges kunnen perfect ingevroren worden,  zodat je ook buiten het seizoen van deze groente kan genieten. Ze moeten wel eerst geschild worden en los ingevroren worden. Dit kan je makkelijk door een plateau met asperges een tweetal uurtjes in de diepvriezer te leggen en ze nadien in pakjes te verpakken.   Als je dan zin hebt in asperges, haal je ze uit en stop je ze meteen en diepgevroren in de stoomoven.

Lees meer over