fbpx

Fijne appeltaart met een vleugje citroen

Ingrediënten

  • 300g zachte boter
  • 300g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • Zeste van 1 citroen
  • 6 eieren
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 500g appelen
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1.       Klop de zachte boter, suiker, vanillesuiker , zout, zeste en de eieren tot een romige geheel.

2.       Meng de bloem onder het beslag.

3.       Vet en bebloem de springvorm.

4.       Giet het beslag in de springvorm.

5.       Schil de appelen en snij deze in 4 delen.

6.       Verwijder het klokhuis en maak een inkeping in de bovenkant.

7.       Duw deze, met de welving naar boven, zachtjes in het beslag.

8.       Kies AUTOMATISCH PROGRAMMA, FIJNE APPELTAART en volg de instructies van de oven. Of plaats de springvorm op een bakrooster in de combistoomoven en kies combinatiegaren, hetelucht plus 150°C, 80% vocht gedurende 1u20.

Smakelijk!

Laat je inspireren door Miele!

Heel de maand september kan u het recept terugvinden op JaniTV

Lees meer over