Ingrediënten
- 1/4 limoen
- 1/4 citroen
- 1/2 zoete pompelmoes
- 1 zoete appelsien
- 2,5 gr matcha
- 240 gr water
- optioneel voor liefhebbers van zoet:
- 1 tak citroen verbena
- 1 el honing van de lokale imker
Bereiding
- Was de limoen, citroen, pompelmoes, en appelsien onder koud stromend water, droog ze met een theedoek en snij ze in gelijke stukken.
- Grill de stukken limoen, citroen, pompelmoes, en appelsien op de grillplaat met boost functie tot de natuurlijke suikers in de vruchten goudbruin karameliseren.
- Verwarm ondertussen water tot 80°c, plaats de gegrilde citrus vruchten in een theekan voeg indien gewenst 1 koffielepel honing toe en 1 tak citroen verbena.
- Roer met een bij voorkeur bamboe matcha klopper de matcha poeder los in het niet kokende warm water. giet de matchathee over de citrusvruchten en laat gedurende 3 minuten trekken.
- Serveer in de matcha citrus mocktail over de ijsblokken ( zodat de drank tot onder kamertemperatuur zakt ) in een passend aperitief glas.
Tip! Deze mocktail gaat heel goed als aperitief bij het familierecept van Philippe Heylen: Canard à l’orange