fbpx

Konijn op wijze van de haes

Was het de kip met appelmoes van je moeder, de krabcocktail van je oma of de heerlijke taarten die je grootvader uit de oven toverde die jij zo lekker vond? Voor Seppe Nobels was het ‘konijn op de wijze van de haes’.

Bekijk hieronder de video en volg stap voor stap hoe Seppe dit heerlijke gerecht bereidt.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 1 konijn, in stukken 
  • 3 eetlepels bloem 
  • peper van de molen en zout
  • 50 g belgische hoeveboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 takken tijm
  • 6 verse tomaten bij voorkeur van nonkel Jos 😉
  • 3 dl groentebouillon 
  • 3 eetlepels ketchup
  • 5 eetlepels Belgische mosterd 
  • 1 bussel asperges 
  • geraspte schil van 1 bio citroen 
  • 4 el olijfolie 
  • 1 bussel mosterdblad en 1 bussel postelein 
    • Tip! Geen mosterblad of postelein bij de hand? Koop lokaal en bio en vervang deze met waterkers, tuinkers of rucola.

Nu is het aan jou

  1. Snij het konijn in stukken en kruid met peper en zout. Haal de stukken konijn door de bloem. Klop er de overtollige bloem af en kruid met peper en zout.

  2. Smelt de boter en kleur de stukken konijn goudbruin in de braadslede op het kookvlak. Doe er de uien, de knoflook en de tijm bij. 

  3. Plaats de tomaten in de stoomoven op 100°C  gedurende 1 à 2 minuten.

  4. Pel de tomaten en snijd 4 tomaten ze in stukken. Doe ze bij het konijn. Giet er de bouillon bij en voeg de ketchup “en een kwak :)” of 4 eetlepels mosterd toe. Laat 10 minuten stoven in de braadslede op het inductievuur.

  5. Plaats de braadslede vervolgens met het deksel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven op 185°C.

  6. Verwarm de grillpan op het inductievuur.

  7. Schil de asperges en snij 3/5 van de asperges overlangs in twee. Grill deze asperges rauw, zonder vetstof tot goudbruin maar hou ze knapperig. 

  8. Pel de laatste tomaat en verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Trek met een dunschiller lange banden of tagliatelle van de overgebleven rauwe asperges (1/4). 

  9. Schik de gegrilde asperges op een bord en bedek met de rauwe banden van asperge, besprenkel met olijfolie en kruis met peper en zout. 

  10. Haal het konijn uit de oven en leg één of meerdere stukken konijn op voorverwarmde borden. Serveer het konijn met saus en het vruchtvlees van de net gesneden laatste tomaten. 

  11. Werk af met mosterdblad en postelein die je last minute op smaak brengt met olijfolie peper van de molen en zout.

  12. Fris het gerecht op met zeste van bio citroen. 

Tastemaker Essentials

Heb jij je Miele oven al uitgerust met alle handige extra’s die onze Tastemaker Seppe Nobels in dit recept gebruikt? Neem een kijkje in onze webshop en geef jezelf een Tastemaker Essential cadeau, nu met 10% korting bij gebruik van de code “TASTEMAKER”.

Lees meer over