fbpx

Ingrid Ruyssers-Feyt, Miele-fan, heeft een voorliefde voor stomen. Zo maakt ze in een handomdraai de lekkerste soepjes. Probeer haar lekker wintersoep: smakelijk!

Wintersoep, inspired by Ingrid

INGREDIËNTEN VOOR 4 TOT 6 PERSONEN:

  • 1 butternutpompoen
  • 5 winterwortelen
  • 2 grote rode ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 4 el olijfolie
  • 4 blokjes groentebouillon
  • zwarte peper en zout
  • Verse kruiden als koriander, bieslook en peterselie

OPTIONEEL VOOR DE AFWERKING:

  • koffielepeltje kurkuma
  • bouquet garni
  • mascarpone of crème fraîche
  • croutons

BEREIDING:

Snij de ajuin en look fijn en doe ze in een grote stoomovenpan zonder gaatjes. Overgiet met de olijfolie. Stoom ze in de Miele-steamer op 120°C gedurende 3 minuten of stoom ze in de Miele-stoomoven op 100 graden gedurende 9 minuten.

Schil ondertussen de pompoen en de worteltjes en snij ze in kleine blokjes. Doe (optioneel ) een beetje kurkuma op de hete ui/look en olie en kruid met beetje zwarte peper. Voeg de groenten toe. Voeg er de blokjes groentebouillon aan toe – roer alles eventjes goed door elkaar en voeg er ook eventueel het kruidentuiltje aan toe. Stoom het groentemengsel in de Miele Steamer op 120 graden gedurende 12 minuten of 35 minuten op 100 graden in de Miele stoomoven.

Haal alles uit de stoomoven, haal het kruidentuiltje uit de stoomovenpan. Voeg naargelang van de smaak en de gewenste dikte kokend water toe, mix alles met een staafmixer en kruid met peper en zout

Voor de afwerking:
Verse koriander, peterselie en/of bieslook kunnen naar smaak toegevoegd worden. Ook lekker met een beetje Mascarpone, crème fraîche (maakt de soep wat smeuïger) of croutons.

NOG MEER INSPIRATIE VAN INGRID:

Laat je inspireren door Ingrids favoriete culinaire filmpjes

Lees meer over