fbpx

Heerlijk, die eerste zonnige en warme dagen. Met deze 3 verrassende en frisse tapasgerechtjes uit de Miele stoomoven breng jij dat lentegevoel op tafel!

Verrassende en frisse tapasgerechtjes met de stoomoven

RECEPT 1 : Vongoles à l’espagnole

5 ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt om dit simpele maar overheerlijke Spaanse tapasgerecht met venusschelpjes en een scheutje sherry te maken.

Ingrediënten

  • 1 kg vongole of venusschelpen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bussel bladpeterselie
  • 1 tomaat
  • 200 ml sherry
  • 1 stoomovenschaal (niet-geperforeerd)

Zo maak je het

  1. Hak de groenten en kruiden fijn en was de schelpjes zorgvuldig.
  2. Neem de niet-geperforeerde stoomovenpan en vul ze met de schelpjes, de kruiden en de groenten.
  3. Werk af met de sherry en stoom in de Miele stoomoven, 5 à 6 minuten op 100°C of in de Mieledrukstoomoven 2 minuten op 120°C.

RECEPT 2 : luxe-eitjes met broodsoldaatjes

Deze gestoomde luxe-eitjes met wat room, dille en zalmviseitjes zijn perfect voor een zondagse brunch of een heerlijk ontbijt op bed.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml room
  • 1 el zalmviseitjes
  • een paar takjes dille
  • peper en zout
  • stoomovenpan (niet-geperforeerd)
  • Enkele sneetjes brood

Zo maak je het

  1. Snij het brood in repen en grill deze kort op de grillplaat of laat krokant worden in de culinaire lade.
    Stel in ‘Slowcooking: stand 5 | +/- 60 min’
  2. Breek de eieren zorgvuldig zodat nog 2/3 van de schalen heel blijft. Kluts de eieren met de garde.
  3. Voeg de room en de zalmviseitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de eieren in de niet-geperforeerde stoomovenpan en stoom ze 4 minuten op 85°C in de Miele stoomoven.
  5. Roer, na het stomen, het ei met een garde. Hierdoor krijgt het ei de structuur van een roerei.
  6. Garneer met dille en server.

RECEPT 3 : brandade op een toast

Niets heerlijker dan een mooi stuk verse vis uit de stoomoven met een nieuw patatje en wat knoflook… Brandade op een stukje toast is het perfecte lunch-gerecht op een mooie lentedag! Combineer eventueel met een fris slaatje.

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauw
  • 100 g aardappelen | geschild, in 4 gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • melk
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Wrijf de kabeljauw in met grof zout en laat 1 uur rusten.
  2. Spoel en droog hem goed af en gaar hem dan 5 minuten op 80°C in de stoomoven. Gaar ook de aardappelen: ‘Koken met stoom: 100°C | 20 min of 120°C | 8 min’.
  3. Pureer de aardappelen met een scheutje melk en een mespunt geplette knoflook. Voeg hieraan de kabeljauw toe en een scheut olijfolie, meng en plet goed. Kruid met peper en zout.
  4. Laat goed afkoelen en server op een krokant gebakken toast.

6 weetjes over stoomkoken

Wist je dat…

  1. … dankzij de Dualsteam technologie je op 3 niveaus tegelijk stoomt, zonder dat de smaken zich mengen?
  2. … bij stomen de vitamines en mineralen beter bewaard blijven en vetstoffen overbodig zijn? Dat maakt stoomkoken erg gezond.
  3. … de smaak en structuur van je etenswaren bij stoomkoken behouden blijven? Het resultaat: superlekkere gerechten!
  4. … je etenswaren niet aanbranden en vloeistoffen niet overkoken? Handig!
  5. …stomen een zuinige manier is om warmte over te brengen? Stoomkoken is bijzonder energiebewust.